Prajitura cu branza

de Giana in Prajituri, 10 Iun 2014 | 29503 vizualizari

 

Frageda, dulce, aromata.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua
  • 1 pahar cu zahar (200 g)
  • 200 g margarina moale
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (aproximativ 6 pahare)

Umplutura:

  • 500 g branza telemea
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 pahar cu zahar (200 g)
  • 1 mana de stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o coca nu foarte tare, care nu se lipeste de maini. Aluatul se introduce in frigider pana se pregateste umplutura pentru a fi mai usor de intins.

Branza telemea se da prin razatoarea mare sau se farama cu furculita, se amesteca cu branza dulce, se adauga ouale, coaja de lamaie, un pahar de zahar si stafidele.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se pune faina pe masa de lucru si se intinde o foaie putin mai mare decat tava in care vom coace prajitura. In tava se pune hartie de copt, se aseaza foaia in tava astfel incat sa ramana marginea foii putin ridicata (ca o bordura). Se inteapa foaia cu o furculita din loc in loc, apoi se varsa peste foaie umplutra de branza si se niveleaza. Se intinde cea de-a doua foaie, se aseaza peste umplutura de branza si se lipeste pe margini  de jur imprejur cu prima foaie, ca sa ramana umplutura de branza in interior. Se inteapa prajitura din loc in loc cu o furculita si se introduce in cuptorul incins pana se rumeneste frumos.

Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar, se lasa la racit si se portioneaza.

Aluatul ramane fraged iar a doua zi prajitura este si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza - Rakoczi