O prajitura racoroasa ,simpla si foarte gustoasa sursa http://www.bucatarianoastra.com/dulciuri-f50/prajitura-cu-branza-de-vaci-bezea-si-lamie-t4024.htm
Blat:
Pt ungere blat:
Crema:
Bezea:
Blat:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul dupa care se pune laptele,uleiul si treptat faina cu praful de copt.
Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia,se coace 20-25 minute la 150 grade.
Cand blatul e copt se scoate si se unge cu un strat de gem acrisor(eu am pus de nectarine ,facut de mine)
Crema:
Se amesteca bine branza,ouale,zaharul, vaniliile ,coaja de lamaie si sucul de lamai.
Se pune crema peste blatul cu gem si se da la cuptor aproximativ 5 minute,dupa care se scoate si se pune bezeaua.
Bezea:
Se bat bine cele 4 albusuri ramase de blat dupa care se pune zaharul si la final sucul de lamaie.
Se pune bezeaua peste crema si se mai da la cuptor 10-15 minute .
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro