Prajitura cu branza ,bezea si lamaie

de nadina73 in Dulciuri, 19 Sep 2010 | 9140 vizualizari

 

O prajitura racoroasa ,simpla si foarte gustoasa sursa http://www.bucatarianoastra.com/dulciuri-f50/prajitura-cu-branza-de-vaci-bezea-si-lamie-t4024.htm

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt

Pt ungere blat:

  • gem acrisor

Crema:

  • 600 g branza vaci sau crema de branza
  • 3 oua intregi
  • 200 zahar
  • 2 esente vanilie
  • coaja rasa de la 1-2 lamai
  • sucul de la 1 lamaie mare

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 2 lingurite suc de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza ,bezea si lamaie:

Blat:


Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul dupa care se pune laptele,uleiul si treptat faina cu praful de copt.


Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia,se coace 20-25 minute la 150 grade.


Cand blatul e copt se scoate si se unge cu un strat de gem acrisor(eu am pus de nectarine ,facut de mine)


Crema:


Se amesteca bine branza,ouale,zaharul, vaniliile ,coaja de lamaie si sucul de lamai.


Se pune crema peste blatul cu gem si se da la cuptor aproximativ 5 minute,dupa care se scoate si se pune bezeaua.


Bezea:


Se bat bine cele 4 albusuri ramase de blat dupa care se pune zaharul si la final sucul de lamaie.


Se pune bezeaua peste crema si se mai da la cuptor 10-15 minute .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza ,bezea si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

danis 1

21.09.2010, 16:55

am papat si eu din ea,e foarte buna de nota100

nadina73 1

22.09.2010, 00:17

multumesc danuta

nadina73 1

22.09.2010, 00:18

ma gandeam eu azi cand ai zis sa te las la calculator ca faci tu cevanu pe mess ai vrutci pe retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi "Lica"