Inghetata de vin rosu

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 19 Mar 2011 | 1559 vizualizari

 

Iaca si reteta promisa inca de ieri, ca o continuare la raspunsul dat provocarii Dulcea Romanie. O prima incercare a unei retete mai nastrusnice, work in progress, pornita din dorinta de a-i pregati o companie placuta prajiturii-pudding cu sos de cafea. Desi cred ca se mai pot bibili lucruri la ea, este o inghetata interesanta si merita incercata de dragul de a experimenta ceva mai inedit :).

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 300 ml vin rosu dulce
  • 100 ml lapte
  • 130 gr zahar brun
  • 1 lingura jumatate de miere
  • 1 lingura zahar alb fin
  • 2 galbenusuri de ou
  • 125 gr unt
  • 125 gr mascarpone
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vin rosu:

Crema mascarpone se amesteca cu galbenusurile si lingura de zahar alb fin. Vinul, zaharul brun, mierea, laptele si untul bucatele se pun pe foc si se amesteca, cam 10 minute, pana cand untul s-a topit si totul are un aspect omogen. Se toarna peste amestecul de mascarpone. Se mixeaza totul in blender sau cu mixerul vertical pana se face crema. In primele 3-4 ore de cand ai pus-o in congelator, e bine sa o mai amesteci de cateva ori cu o lingura. Astfel se vor incorpora bine si eventualele bucatele de mascarpone care nu s-au mixat indeajuns. Se lasa in congelator peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ina 1

20.03.2011, 14:15

interesanta reteta...

kamy 1

20.03.2011, 16:23

2 in 1 te racoresti si o iei razna

adry88 1

03.06.2011, 10:46

ce buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parfe de ciocolata