Prajitura cu branza de vaca

de karla in Prajituri, 18 Apr 2013 | 6576 vizualizari

 

Este una dintre cele mai pufoase prajituri cu un gust intens de vanilie.
ACEASTA RETATA AM LUAT-O DE AICI:http://dobrinisabela.blogspot.ro/2008/07/prajitura-turnata-cu-branza.html AM MAI ADAUGAT SI EU CEVA

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 12linguri faina
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 1 lingurita pref de copt
  • 9 linguri ulei
  • crema:
  • 500 gr banza de vaci
  • un praf de sare
  • 4 linguri de gris
  • 5-6 linguri zahar
  • zahar vanilat (optional)
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 oua
  • o budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaca:

Bateti ouala cu zaharul pana devine o crema pufoasa ,apoi adaugati uleiul  si amestecati bine ,apoi adaugati laptele si amestecati si ultimul pas adaugati faina amestecata cu praful de copt si sarea si turnati compozitia  intr-o tava cu hartie de copt (doar jumatate de compozitie )pentru 10-15 min la 180 grade.

Crema: amestecati branza cu cele 4 galbenusuri + zahar+ gris+ budinca+ coaja de lamaie rasa si incorporati bine toate ingredientele ,si adaugati albusurile batute spuma.

Peste blatul scos din cuptor puneti crema de branza si restul de aluat si dati la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 grade .

Se poate presara cu zahar praf.

                                    POFTA BUNA!!!!!!!!

 

TIPS-URI

1

SA NU DESCHISETI CUPTORUL IN PRIMELE 15 MINUTE DE COACERE

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

19.04.2013, 20:20

Mmm ce buna!

Corinuta 1

20.04.2013, 12:00

Foarte bine arata! Mie imi place tot ce-i cu branza

karla 1

20.04.2013, 12:01

ms

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaca