Guguluf cu lamâie şi afine

de diaconta in Prajituri, 28 Apr 2012 | 2797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 4 oua
  • Esenta de vanilie
  • O lingura de mac
  • 2 linguri de cacao
  • Sare
  • ½ plic praf de copt
  • Coaja de lamaie (optional)
  • afine
  • Unt pentru uns forma

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 200 gr zahar
  • Zeama de la doua lamâi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamâie şi afine:

Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand cele 4 oua,mixand bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt.Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie optional.


Luam separat 3 linguri de compozitie.


In compozitia ramasa punem o lingura de mac si afinele si amestecam usor.


Cacaua o amestecam cu o lingura de apa calduta si apoi cu compozitia pastrata.


Punem compozitia cu mac in forma de guguluf pe care am tapetat-o cu unt si faina.


Mai presaram cateva afine,apoi punem compozitia cu cacao.Cu ajutorul unei furculite,amestecam putin cele doua compozitii.


Punem in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.Verificam cu o scobitoare(eu am folosit un betisor pentru frigarui,forma fiind destul de adanca) cand este copt.Scobitoarea trebuie sa iasa curata atunci cand este gata.


Intre timp preparam siropul.Fierbem toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.


Scoatem checul din cuptor ,il intepam cu o furculita,eu m-am folosit de acelasi betisor de frigarui.Apoi turnam siropul cat inca este fierbinte.Lasam putin pana cand siropul va fi absorbit complet,apoi rasturnam pe un platou.


Pudram cu zahar sau punem o glazura.



Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamâie şi afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

diaconta 1

03.05.2012, 16:46

Ionela fii serioasa,la ce guguluf faci tu,asta-i fix-pix
da' a fost bun tare
mai ca prinsese rugina forma

ionela2682 1

03.05.2012, 16:49

Am si uitat de cand nu am mai preparat unul.. formele mele zac in camara!!!! imi clatesc ochii la bunatatile voastre momentan!!!

Alinutza80 1

04.05.2012, 19:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si bezea