Prajitura cu iaurt

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Dec 2013 | 12403 vizualizari

 

Va recomand aceasta prajitura pentrru masa de Revelion, este o prajitura foarte racoritoare, cu crema fina si pufoasa, afine si glazura de ciocolata.

Afinele se pot inlocui cu ce fructe va plac.

Prajitura preluata de pe site-ul Bucatareselor Vesele , dar adaptata la gusturile noastre.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • ~ 250 - 300 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Crema

  • 400 g iaurt fructe
  • 200 g iaurt
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 250 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • afine

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:


Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, faina, praful de copt, cacaoa, esenta de rom.


Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara ( tava de la aragaz ), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 15 de minute la foc mic.


Facem testul cu scobitoarea si se lasa la racit.


Pregatim crema de iaurt:


Iaurtul se amesteca cu iaurtul de fructe si zaharul, se amesteca putin pana se omogenizeaza.


Separat batem frisca lichida cu zaharul vanilat.


Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. ( se hidrateaza in apa rece, eu intotdeauna o hidratez in mai putina apa decat scrie pe pachet, se lasa 10 minute pana se umfla dupa care se topeste la baine-marine, ATENTIE!!! NU TREBUIE SA FIARBA!!!! Altfel gelatina se distruge) .


Se amesteca iaurtul cu frisca batuta si cu gelatina si se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.


Daca, crema este subtire, se da la rece 10 minute, daca este deja intarita, se pune direct pe blat ( este posibil sa ramana lichida, in functie de ce frisca folositi si cat de bine se bate, deci nu trebuie sa va speriati daca nu se intareste imediat ).


Se pune 1/2 din crema peste blat ( pe care il insiropati daca vreti, eu l-am lasat asa si a fost numai bun ) apoi se pun afinele din loc in loc si restul de crema, se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.


Deasupra se pune glazura ( se pun toate ingredientele intr-un ibric si se pun pe foc, pana se topeste ciocolata, nici aceasta nu trebuie sa fiarba!!!! ).


Optional se presara ciocolata rasa.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

oana88 1

29.12.2013, 14:26

am gasit la tine o reteta despe curcan umplut, facuta de socrul :-) scria acolo ca iti trebuie "supa de curcan". Aceasta supa de curcan cum ai facut-o? din cuburi instant ca cele de la maggi Supa de gaina??

Dana Cristea - pusikmea 1

29.12.2013, 17:17

Oana, ti-am trimis mesaj privat, dar iti raspund si aici, supa este zeama in care a fiert curcanul, in care adaugi sare, nimic mai mult

mihaelar63 1

11.01.2014, 08:56

Pe loc mi-as infinge lingurita , daca ar fi8 in fata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08