Prajitura cu iaurt

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Dec 2013 | 16107 vizualizari

 

Va recomand aceasta prajitura pentrru masa de Revelion, este o prajitura foarte racoritoare, cu crema fina si pufoasa, afine si glazura de ciocolata.

Afinele se pot inlocui cu ce fructe va plac.

Prajitura preluata de pe site-ul Bucatareselor Vesele , dar adaptata la gusturile noastre.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • ~ 250 - 300 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Crema

  • 400 g iaurt fructe
  • 200 g iaurt
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 250 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • afine

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

 

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, faina, praful de copt, cacaoa, esenta de rom.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara ( tava de la aragaz ), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 15 de minute la foc mic.

Facem testul cu scobitoarea si se lasa la racit.

Pregatim crema de iaurt:

Iaurtul se amesteca cu iaurtul de fructe si zaharul, se amesteca putin pana se omogenizeaza.

Separat batem frisca lichida cu zaharul vanilat.

Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. ( se hidrateaza in apa rece, eu intotdeauna o hidratez in mai putina apa decat scrie pe pachet, se lasa 10 minute pana se umfla dupa care se topeste la baine-marine, ATENTIE!!! NU TREBUIE SA FIARBA!!!! Altfel gelatina se distruge) .

Se amesteca iaurtul cu frisca batuta si cu gelatina si se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.

Daca, crema este subtire, se da la rece 10 minute, daca este deja intarita, se pune direct pe blat ( este posibil sa ramana lichida, in functie de ce frisca  folositi si cat de bine se bate, deci nu trebuie sa va speriati daca nu se intareste imediat ).

Se pune 1/2 din crema peste blat ( pe care il insiropati daca vreti, eu l-am lasat asa si a fost numai bun ) apoi se pun afinele din loc in loc si restul de crema, se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.

Deasupra se pune glazura ( se pun toate ingredientele intr-un ibric si se pun pe foc, pana se topeste ciocolata, nici aceasta nu trebuie sa fiarba!!!! ).

Optional se presara ciocolata rasa.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.12.2013, 17:17

Oana, ti-am trimis mesaj privat, dar iti raspund si aici, supa este zeama in care a fiert curcanul, in care adaugi sare, nimic mai mult

mihaelar63 1

11.01.2014, 08:56

Pe loc mi-as infinge lingurita , daca ar fi8 in fata mea

Rahela Velicu 1

28.06.2021, 18:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si iaurt