Prajitura cu branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 31 Oct 2009 | 4935 vizualizari

 

o reteta pe care-am gasit-o pe culinar.ro si apartine lui KikenHana

 

INGREDIENTE

  • 15-16biscuiti
  • 120gr unt/(eu am amestecat 1/2 unt,1/2 margarina)
  • o lingura de zahar
  • 7-800gr branza vaci
  • smantana (aprox o cana si 1/2)
  • 2 cani zahar
  • 3oua
  • zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  • 3 linguri faina
  • 100ml  frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

am inceput cu blatul


am farmat biscuitii si i-am amestecat cu o lingura de zahar


am topit untul si l-am pus peste biscuiti


am amestecat bine


o forma de tort(de 22) am tapetat-o cu hartie de copt si am pus amestecul obtinut presandu-l bine cu mana


am bagat pt 10minute in cuptorul ipreincalzit



branza am mixat-o usor


am adaugat zaharul si faina


separat am mixat ouale cu vanilia ,un varf de cutit de sare,coaja si zeama de lamaie(o lingura)


am adaugat apoi o cana de smantana in amestecul de oua apoi am pus totul peste branza si-am amestecat usor


am turnat amestecul peste blat si-am bagat la cuptor


acolo...scrie ca se tine 20minute la cuptor..si se mai lasa 2ore in cuptor cu focul stins..


eu am verificat dupa 20min si nu era legata deloc compozitia,asa ca am lasat focul la mic timp de o ora


probabil depinde de cuptor


eu stiam ca cel din dotare se raceste repede si n-aveam chef sa pap cu lingura din forma:d.


am oprit focul si-am mai lasat o ora prajitura in cuptor


pana ce s-a racit am mixat 100ml hulala,cu 2linguri zahar,o lingura zeama de lamaie,jumatate cana smantana pana ce a capatat consistenta


am ornat prajitura si am dat-o la frigider


scria sa astept 8ore.pt Dumnezeu!nu sunt in stare de asa ceva:))))


de unde atata rabdare?:))))


cred c-am lasat-o doua ore apoi am scos inelul


PS.IN ALTA ORDINE DE IDEI...CUM LUCRATI VOI ASA INCAT BUCATARIA SA FIE CURATA CAND E GATA DE PREPARATA O RETETA?EU IMI PUN MAINILE IN CAP LA FINAL:)))))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

31.10.2009, 22:57

si io mah,da' noroc ca-s io gurmand inrait,ca-n baza alor mei...as putea gati pe loc,orice,nu-s pretentiosi de fel..

ionix 1

01.11.2009, 09:10

esti norocoasa... sotul meu e un moftoros fara pereche ... si eu sunt gurmanda si ma chinui cu dietele dupa

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 09:04

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32