Prajitura cu branza de vaci si stafide

de LUK in Prajituri, 12 Dec 2010 | 6964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200gr unt
  • 300gr faina
  • coaja rasa de la doua  lamai
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de zahar
  • 50gr stafide
  • 2 linguri de smanatana
  • 450gr branza de vaci
  • 2 linguri de gris
  • 2 pliculete de zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si stafide:

Pentru foi:


Se separa galbenusele de albusuri.Galbenusurile se mixeaza impreuna cu un plic de zah vanilat,5 linguri zahar tos,coaja rasa de la o lamaie,smantana,praful de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie.apoi adaugam faina,pe rand cu lingura,daca mai e nevoie mai adaugati in plus fata de cantitatea retetei(trebuie sa fie un aluat moale dar care sa poata fi intins).


Se imparte aluatul in 2 parti egale din care intindem 2 foi.Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina apoi punem in ea prima foaie.Peste prima foaie se pune crema de branza facuta astfel:


crema de branza: albusurile se bat spuma cu zah vanilat si cele 5 linguri de zahar ramase.Cand am obtinut o spuma tare,adaugam coaja rasa de la o lamaie,stafidele apoi incorporam incet branza de vaci si grisul.


Se intinde crema uniform peste foaia din tava apoi punem deasupra cea de-a doua foaie.Inainte de o pune in cutor o intepam din loc in loc cu furculita.


Se coace aprox 35 min in cuptorul preincalzit la 145 de grade(pana cand este frumos rumenita).Se pudreaza cu zahar pudra si se mananca..e delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

LUK 1

13.12.2010, 21:40

e si preferata mea..de cand am mancat prima data la soacra mea

susu 1

13.12.2010, 23:23

Arata senzational, am salvat-o, 5 furculite

LUK 1

14.12.2010, 00:16

la cat de frumos le decorezi tu pe toate..chiar e un compliment..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac