Prajitura cu branza de vaci si stafide

de LUK in Prajituri, 12 Dec 2010 | 10430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200gr unt
  • 300gr faina
  • coaja rasa de la doua  lamai
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de zahar
  • 50gr stafide
  • 2 linguri de smanatana
  • 450gr branza de vaci
  • 2 linguri de gris
  • 2 pliculete de zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si stafide:

Pentru foi:

Se separa galbenusele de albusuri.Galbenusurile se mixeaza impreuna cu un plic de zah vanilat,5 linguri zahar tos,coaja rasa de la o lamaie,smantana,praful de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie.apoi adaugam faina,pe rand cu lingura,daca mai e nevoie mai adaugati in plus fata de cantitatea retetei(trebuie sa fie un aluat moale dar care sa poata fi intins).

Se imparte aluatul in 2 parti egale din care intindem 2 foi.Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina apoi punem in ea prima foaie.Peste prima foaie se pune crema de branza facuta astfel:

crema de branza: albusurile se bat spuma cu zah vanilat si cele 5 linguri de zahar ramase.Cand am obtinut o spuma tare,adaugam coaja rasa de la o lamaie,stafidele apoi incorporam incet branza de vaci si grisul.

Se intinde crema uniform peste foaia din tava apoi punem deasupra cea de-a doua foaie.Inainte de o pune in cutor o intepam din loc in loc cu furculita.

Se coace aprox 35 min in cuptorul preincalzit la 145 de grade(pana cand este frumos rumenita).Se pudreaza cu zahar pudra si se mananca..e delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

susu 1

13.12.2010, 23:23

Arata senzational, am salvat-o, 5 furculite

LUK 1

14.12.2010, 00:16

la cat de frumos le decorezi tu pe toate..chiar e un compliment..

Rahela Velicu 1

23.10.2017, 21:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori