Prajitura cu branza de vaci si stafide

de elisza13 in Prajituri, 7 Iun 2012 | 22821 vizualizari

 

Acest blat este unul foarte fraget si foarte simplu de facut ,poate fi folorit si la prajitura cu mere,e exceptional .Aceasta reteta e a mamei mele pe care eu o fac aproape saptamanal,e favorita familiei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 700-800 gr faina de grau ,
  • 2 oua,
  • 10 linguri de lapte ,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom si de vanilie ,
  • un varf de cutit de sare,
  • praf de copt
  • umplutura:
  • 500 gr branza de vaci proaspata,
  • 2-3 oua,
  • 200 gr zahar,
  • zahar vanilat ,
  • esente de rom si vanilie,
  • stafide ,
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si stafide:

Intr-un castron se pun cele 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, zaharul vanilat, sarea si esentele de rom si de vanilie, praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca pana devine omogena toata compozitia. Se adauga faina, cat cuprinde pentru a se putea framanta un aluat ce poate fi intins pe planseta. Se lasa sa dospeasca putin.


Se amesteca branza cu zaharul, ouale, esenta de rom si vanilie, stafidele si sare. Amestecam pana se omogenizeaza.


Se imparte aluatul obtinut in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune in tava una dintre foi se adauga branza si se pune si cea de-a doua foaie. Se inteapa ultima foaie cu o furculita sa nu prinda aer intre foaie si branza . Se baga la cuptor pentru 40-45 minute, in functie de de cuptor (gaz sau electric)


POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.06.2012, 23:06

buna prajitura imi place bine ai venit

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 23:38

Bine ai venit!Imi place prajitura ta!

Lau 1

08.06.2012, 08:34

bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii