Prajitura cu branza de vaci si stafide

de elisza13 in Prajituri, 7 Iun 2012 | 26219 vizualizari

 

Acest blat este unul foarte fraget si foarte simplu de facut ,poate fi folorit si la prajitura cu mere,e exceptional .Aceasta reteta e a mamei mele pe care eu o fac aproape saptamanal,e favorita familiei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 700-800 gr faina de grau ,
  • 2 oua,
  • 10 linguri de lapte ,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom si de vanilie ,
  • un varf de cutit de sare,
  • praf de copt
  • umplutura:
  • 500 gr branza de vaci proaspata,
  • 2-3 oua,
  • 200 gr zahar,
  • zahar vanilat ,
  • esente de rom si vanilie,
  • stafide ,
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si stafide:

Intr-un castron se pun cele 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, zaharul vanilat, sarea si esentele de rom si de vanilie, praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca pana devine omogena toata compozitia. Se adauga faina, cat cuprinde pentru a se putea framanta un aluat ce poate fi intins pe planseta. Se lasa sa dospeasca putin.


Se amesteca branza cu zaharul, ouale, esenta de rom si vanilie, stafidele si sare. Amestecam pana se omogenizeaza.


Se imparte aluatul obtinut in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune in tava una dintre foi se adauga branza si se pune si cea de-a doua foaie. Se inteapa ultima foaie cu o furculita sa nu prinda aer intre foaie si branza . Se baga la cuptor pentru 40-45 minute, in functie de de cuptor (gaz sau electric)


POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.06.2012, 23:06

buna prajitura imi place bine ai venit

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 23:38

Bine ai venit!Imi place prajitura ta!

Lau 1

08.06.2012, 08:34

bun venit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta