Ruladă umplută cu budincă de vanilie

de georgiaskitchen in Prajituri, 12 Mai 2014 | 2368 vizualizari

 

Cu gândul la ceva dulce și bun pentru dieta pe care o țin, am ales rețeta de blat pentru ruladă  a Oanei Camacho, pe care am umplut-o cu budincă de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 ouă
  • 2 linguri tărâțe ovăz
  • 1 lingură tărâțe grâu
  • 50 ml suc cola
  • 1 esență de vanilie
  • 1 lingură îndulcitor pudră
  • 4 linguri iaurt
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1 lingură îndulcitor
  • 400 ml suc cola 0
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă umplută cu budincă de vanilie:

Am separat ouăle, gălbenușurile le-am amestecat cu îndulcitorul, esența apoi am adăugat iaurtul, sucul și la final tărâțele împreună cu praful de copt. În alt vas am bătut albușurile spumă cu praful de sare și cu o lingură le-am încorporat ușor peste compoziția de gălbenușuri.

Aluatul rezultat l-am pus în tava de la aragaz, în care am pus hârtie pentru copt, și am dat totul la cuptorul gata încălzit timp de 20 de minute la foc mediu.

Când s-a copt, am scos tava afară, am lăsat blatul putin la răcit apoi l-am răsturnat pe un prosop de bucătărie, am desfăcut ușor hârtia și l-am rulat strâns. Acesta se lasă așa până se racește complet.

Între timp am trecut la prepararea budincii. Praful de budincă l-am amestecat cu îndulcitorul și 4 linguri de suc, iar restul l-am pus la fiert într-o crăticioară. Când sucul a început să fiarbă am pus amestecul pentru budincă și am amestecat până s-a îngroșat.

Puteți înlocui sucul, cu lapte 0,1%. Eu neavând în casă am folosit cola 0. Iese foarte bună si așa.

Budinca rezultată am lăsat-o la răcit, apoi am umplut blatul, l-am rulat, l-am pus în folie alimentară și l-am dat la rece. Eu l-am lăsat în frigider până a doua zi, dar sunt de ajuns și 3-4 ore.

Pentru decor am amestecat o linguriță de cacao degresată cu o lingură de îndulcitor și apă fierbinte cam 3 linguri.

Se poate consuma începând cu perioada de Croazieră, iar dacă o umpleți cu cremă de brânză și renunțați la decorul de cacao, o puteți consuma și în perioada de Atac.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă umplută cu budincă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Alexandra Burz 1

12.05.2014, 17:02

Rocsi 1

12.05.2014, 21:06

Buna rulada!

alilianaa 1

12.05.2014, 21:54

bun, bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada mozaic cu crema de vanilie