Prăjitură cu brânză dulce

de botcrina in Prajituri, 17 Feb 2013 | 5066 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 3 galbenuşuri
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri untură
  • 8 linguri zahăr
  • 1 praf de copt stins cu oţet
  • făină cât cuprinde

Umplutura

  • 1 kg brânză dulce
  • 3 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie sau portocală
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză dulce:

Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare.


Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute.


Între timp pregătim umplutura din brânză cu albuşurile rămase, 100 g zahăr şi coaja rasă de lămâie.


Întindem din prima parte de aluat o foaie pe care o aranjăm într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.


Punem brânza uniform, şi facem din aluatul rămas, a doua foaie, cu aceasta acoperim stratul uniform de brânză.


Înţepăm cu o furculiţă din loc în loc prăjitura şi o dăm la cuptor după ce a fost in prealabil incălzit.


Coacem prăjitura la temp. de 180 de grade pt. circa 50 de minute.


Când este rece, pudrăm cu zahăr praf.


Poftă bună!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Zamfira 1

17.02.2013, 19:14

botcrina 1

19.02.2013, 07:53

Alina26 1

15.01.2014, 11:13

cum arataa!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si stafide