Prăjitură cu brânză dulce

de botcrina in Prajituri, 17 Feb 2013 | 5305 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 3 galbenuşuri
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri untură
  • 8 linguri zahăr
  • 1 praf de copt stins cu oţet
  • făină cât cuprinde

Umplutura

  • 1 kg brânză dulce
  • 3 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie sau portocală
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză dulce:

Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare.


Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute.


Între timp pregătim umplutura din brânză cu albuşurile rămase, 100 g zahăr şi coaja rasă de lămâie.


Întindem din prima parte de aluat o foaie pe care o aranjăm într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.


Punem brânza uniform, şi facem din aluatul rămas, a doua foaie, cu aceasta acoperim stratul uniform de brânză.


Înţepăm cu o furculiţă din loc în loc prăjitura şi o dăm la cuptor după ce a fost in prealabil incălzit.


Coacem prăjitura la temp. de 180 de grade pt. circa 50 de minute.


Când este rece, pudrăm cu zahăr praf.


Poftă bună!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Zamfira 1

17.02.2013, 19:14

botcrina 1

19.02.2013, 07:53

Alina26 1

15.01.2014, 11:13

cum arataa!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si capsuni