Prăjitură cu brânză dulce

de botcrina in Prajituri, 17 Feb 2013 | 8933 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 3 galbenuşuri
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri untură
  • 8 linguri zahăr
  • 1 praf de copt stins cu oţet
  • făină cât cuprinde

Umplutura

  • 1 kg brânză dulce
  • 3 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie sau portocală
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză dulce:

Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare.

Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute.

Între timp pregătim umplutura din brânză cu albuşurile rămase, 100 g zahăr şi coaja rasă de lămâie.

Întindem din prima parte de aluat o foaie pe care o aranjăm într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Punem  brânza uniform, şi facem din aluatul rămas, a doua foaie, cu aceasta acoperim stratul uniform de brânză.

Înţepăm cu o furculiţă din loc în loc prăjitura şi o dăm la cuptor după ce a fost in prealabil incălzit.

Coacem prăjitura la temp. de 180 de grade pt. circa 50 de minute.

Când este rece, pudrăm cu zahăr praf.

Poftă bună!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu banane si mure