Prajitura cu foaie de Dobos

de miremirc in Prajituri, 24 Noi 2011 | 28103 vizualizari

 

Reteta aceasta am gasit-o in caietul cu retete vechi al mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 65 g faina
  • 70 g nuci macinate
  • 1/2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 300 g unt
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 1 lgt faina
  • 1 lg cacao
  • 1 cana nuci macinate
  • 1/2 cana nuci prajite si taiate
  • Foaie dobos :
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Glazura de ciocolata :
  • 150 g ciocolata
  • 4 lg lapte
  • 2 lg unt fulgi de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de Dobos:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoua, iar la final incorporam nucile macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava dreptunghiulara (24*35 cm) si dam la cuptor ; verificam cu scobitoarea cand este copt blatul. Cine doreste poate face aceasta prajitura si sub forma de tort rotund (d=26 cm).


Pentru crema : Cele 300 g unt moale il frecam spuma si il dam deoparte. Pe foc foarte mic fierbem : faina amestecata cu cacaoua, cu laptele, 2 lg zahar si cana de nuci macinate. Lasam sa se raceasca .


Tot pe foc foarte mic batem cele 4 oua cu 8 lg zahar si lasam sa se raceasca compozitia.


In untul moale frecat spuma adaugam lingura cu lingura din compozitia cu nuci macinate, apoi tot lingura cu lingura incorporam si spuma de oua. Peste aceasta crema turnam nucila prajite si taiate .


Pentru foaia de dobos : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina. Dam la cuptor in aceeasi tava in care am copt si blatul.


Pentru glazura de ciocolata : fierbem ingredientele pe foc mic, amestecand pana omogenizam .


Asamblare : blat - crema - foaie de dobos - glazura de ciocolata - fulgi de ciocolata alba.(pe razatoareacu ochiuri mici de inox radem ciocolata alba).


Reteta merita incercata si repetata :D



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Bucataras Monica 1

26.03.2013, 11:58

arata ingrozitor de bine prajitura ta

babi5 1

06.08.2013, 23:20

-Licurici- 1

12.06.2015, 11:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Gabriela"