Gateau Normand

de Sylvia in Prajituri, 12 Feb 2010 | 2527 vizualizari

 

Pentru diminetile tot mai friguroase ce urmeaza, atunci cand o cana de ceai sau de cafea fierbinte ne incalzesc parca si sufletul, va recomand sa incercati si o felie in aceasta prajitura cu o textura aparte si un gust deosebit. Mi-am zis ca trebuie sa o incerc deindata ce am vazut-o prezentata intr-o revista.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide) ,
  • 200 grame zahar,
  • 250 grame de ricotta ( daca nu aveti puteti sa incoluiti cu o crema fagaras cu branza de vaci ) ,
  • 3 oua,
  • 110 grame de unt (plus inca putin  pentru uns tava) 
  • 2 mere mari,
  • 50 grame de stafide,
  • 1/2  portocala de preferinta  netratata ( daca gasiti varianta asta la magazin) ,
  • 1 plic de praf de copt, putina sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gateau Normand:

  Punem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde.  Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o spuma  pufoasa.Incorporam apoi ouale unul cate unul, apoi zaharul vanilat si ricotta .

   Amestecam faina cu praful de copt si sarea si apoi o adaugam la compozitia obtinuta. Mai adaugam coaja de portocala rasa, stafidele trecute prin faina si amestecam usor .

  Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, unsa cu unt . Curatam cele 2 mere si le taiem in felii subtiri pe care le aranjam in forma de floare peste prajitura.

   Dam prajitura la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si o lasam la copt timp de 50-60 minute.  Eu am copt-o la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul unde era prajitura ca sa nu se arda. Este gata atunci cand este rumenita si la testul cu scobitoarea batul iese perfect uscat fara aluat pe el, timpul de coacere poate sa difere de la un cuptor la altul .

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau Normand" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ionix 1

13.02.2010, 12:09

valeu... arata asa mai hmm regal... super

Sylvia 1

13.02.2010, 12:12

Anca,probabil nu e asa o mare problema daca se spala bine, noi care am trait in Romania am trecut si rezistat la mai multe decat o coaja de portocala tratata

silvi0ara 1

16.02.2010, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!