Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom

de georgiaskitchen in Prajituri, 6 Mai 2014 | 4619 vizualizari

 

Pentru că familiei îi este mereu poftă de dulciuri și pentru că încerc să testez cât mai multe rețete din această categorie, am ales de această dată o rețetă de pe "timeaioo.blogspot.ro" și bine am făcut, căci prăjitura pe care o sa o găsiți descrisă mai jos este pur și simplu delicioasă.

Are tot ce îi trebuie: blat, cremă, glazură. Este perfectă pentru atunci când aveți musafiri sau când vreți ceva bun de savurat lângă o ceșcuță cu cafeluță...:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri apă
  • un plic praf de copt
  • un vârf cuțit cu sare
  • Cremă:
  • 400 g biscuiți
  • 250 g unt
  • o cană cu zahăr
  • o cană cu apă
  • o cană cu nucă măcinată
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise sau oricare gem doar acrișor să fie
  • o sticluță esență cu rom
  • Glazură:
  • 160 g zahăr pudră
  • 3 linguri și jumătate cu apă fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Decor:
  • bombonici colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom:

Pentru început am făcut blatul, astfel: am separat ouăle, albușurile le-am bătut cu sarea până s-au întărit, apoi am adăugat zahărul și am continuat să le bat până ce acestea s-au transformat într-o bezea.


După, am adăugat pe rând gălbenușurile și apa și am mixat până s-au omogenizat, iar la final am pus făina cu praful de copt și am amestecat ușor cu o lingură de jos în sus pentru a obține un aluat aerat.


Compoziția obținută am pus-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptor la foc moderat timp de 25 de minute. Verificați făcând testul cu scobitoarea, introducând-o în blat. Dacă iese curată înseamnă ca blatul e copt.


Tava trebuie să aibă 25/35 cm, a mea e mai micuță și blatul a ieșit mai înăltuț.


Când blatul s-a copt, l-am scos din cuptor și cât timp acesta s-a răcit am pregătit crema.


Am zdrobit biscuiții în robotul de bucătărie, i-am pus într-un castron, am adăugat gemul, cacaoa și nuca. Separat am dizolvat zahărul în apa călduță și l-am pus peste restul ingredientelor. Untul l-am bătut spumă, apoi l-am adăugat lingură cu lingură peste amestecul de biscuiți și am mixat până s-a încorporat complet, iar la final am pus sticluța cu esența de rom. Crema astfel obținută am pus-o peste blatul răcit, și am dat la frigider timp de o oră ca să se întărească.


După ce crema s-a întărit, am întins glazura peste acestea, pe care am pregătit-o în felul următor: într-un castron am pus zahărul pudră, cacaoa, uleiul, apoi apa fierbinte și am amestecat până ce acestea s-au omogenizat.


La final am ornat cu bombonici și am dat din nou la rece până ce glazura s-a întărit


Foarte bună! Să o încercați și voi!


Mulțumesc Timeei pentru rețetă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

07.05.2014, 10:53

claudiaO 1

07.05.2014, 11:07

deliciu, nu alta

pity19 1

07.05.2014, 16:09

Am sa o fac si eu cu siguranta! Bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Carpati