Prajitura cu crema de nuci

de Julie in Prajituri, 28 Dec 2010 | 17525 vizualizari

 

O prajitura fina cu blat pufos si crema delicioasa cu nuci si rom.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri lapte,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie ,
  • 8 linguri faina
  • Crema:
  • 100 g unt,
  • 1 cana nuci macinate ,
  • 1 esenta de rom,
  • 1/2 cana cu zahar farin,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 50 g ciocolata simpla,  
  • 1-2 linguri cu zeama de lamaie,
  • 1-2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Blat:


Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se obtin doua foi. Prima se aseaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie iar cea de a doua se faramiteaza si se foloseste la crema.


Crema:


Se bate untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaua, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele. Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat. Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie in romburi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Julie 1

28.12.2010, 19:49

Multumesc fetelor! La multi ani !

Rocsi 1

28.12.2010, 19:53

daca e cu nuci imi place

rivka 1

29.12.2010, 10:54

arata super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine