Prajitura cu branza dulce in foi de clatite

de alilianaa in Prajituri, 9 Iun 2013 | 10225 vizualizari

 

...ca sa terminam cu branza asta odata,:))

 

INGREDIENTE

Clatite:
  • 2 oua,
  • 350 ml lapte,
  • un praf de sare,
  • faina cat sa obtinem aluatul de clatite,
  • 10 ml ulei ( pentru 9 clatite)
Compozitia de branza:
  • 300 g branza dulce,
  • 2 oua,
  • 2 linguri gris,
  • 6 linguri zahar,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie
Fructe:
  • cirese din compot,
  • dulceata de capsuni ( in cantitati mici, ca sa dea culoare)
  • o lingura de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce in foi de clatite:

Clatitele: ouale cu praful de sare se bat bine, se adauga laptele, omogenizam, faina cat pentru consistenta dorita, ulei. Rezulta un aluat pentru 9 clatite.


Branza: intr-un bol punem branza cu ingredientele prezentate mai sus, omogenizam foarte bine.


Asamblare: se ia o tava de chec/cozonac se unge bine cu unt, se pun foi de clatite pe fundul acesteia si pe margini asigurandu-ne ca foile atarna la margine( peste marginea tavii). Peste primul rand de foi de clatite se pune un strat de branza, cateva cirese din compot, se pune un alt rand de foi de clatite, alt strat de branza si gem de capsuni, alt rand de foi de clatite, alt strat de branza. Inchidem stratul de branza ultim cu foile de la marginea tavii. Eu am mai avut o foaie si am pus-o si pe ea. Se inchide tava cu foile de pe margina, din loc in loc se pun bobite de unt, se da la cuptor pentru 40 minute.


Se pudreaza cu zahar vanilat!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

umplutura poate varia

2

se poate pune orice fruct care sa se potriveasca cu branza

3

se pot folosi alte tipuri de tavi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce in foi de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

alilianaa 1

11.06.2013, 19:15

Multumesc!

gio 1

11.06.2013, 19:26

alilianaa 1

11.06.2013, 19:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake with lemon curd