Prajitura cu branza dulce si banane

de alldaycooking in Dulciuri, 5 Apr 2012 | 2468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coca:
  • 4 oua
  • 50 gr fructoza
  • 100 gr smantana (de casa)
  • 120 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • Crema de branza dulce:
  • 500 gr branza dulce (de casa)
  • 100 gr smantana (de casa)
  • 50 gr fructoza
  • 2 oua
  • Extract de vanilie
  • Coaja de portocala
  • 3 banane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si banane:

Pentru coca la cele 4 oua am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat 50 gr de fructoza, apoi am adaugat smantana si am continuat sa mixez pentru omogeniarea compozitiei. Faina am amestecat-o cu praf de copt si am adaugat la crema de oua. Am amestecat cu un tel pentru ca faina sa fie complet incorporata si sa obtin o compozitie fara cocoloase. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat la compozitia de mai sus. Am amestecat usor pentru a avea o coca aerata. Aprox. 1/3 din aceasta compozitie am turnat-o intr-o taa ceramica unsa cu putin unt. Am introdus in cuptor la 180 grade Celsius si am lasat sa se coaca aprox 20 de minute.


In acest timp am pregatit crema de branza mixand ingredientele enumerate mai sus cu ajutorul blender-ului stick. Dupa 20 de minute am scos din cuptor prajitura am adaugat cele 3 banane taiate rondele (aprox 1 cm grosime), deasupra acestora am pus crema de branza si apoi restul din coca. Am lasat sa se coaca in continuare la 170 grade Celsius timp de 25-30 de minute. Am lasat prajitura sa se raceasca incet in cuptor.


Eu am pragatit-o seara si abia a doua zi dimineata am taiat-o. Am decupat cilindri din prajitura si i-am decorat cu rondele de banane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2012, 17:14

ce prezentare frumoasa!!

alldaycooking 1

06.04.2012, 17:33

Multumesc Danuta!

Bya Ralu 1

09.05.2012, 22:03

imi place prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza