Eclere mici

de sasha in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 1264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 6 oua

PENTRU CREMA

  • 1L lapte 
  • 100 g unt nesarat
  • 250 g zahar
  • 2 esente vanilie
  • coaja resa de la o jumatate de portocala
  • miere
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere mici:

Uleiul si cu apa se un la fiert, cand fierbe se adauga faina deodata si se amesteca continuu pana incepe sa se desprinda de pe oala. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, intre timp pregatim CREMA!


Se pune le fiert laptele, intr-un bol cu faina se ia din laptele fiert si se amesteca cu faina pana faina devine lichida , fara cocoloase si se rastoarna peste laptele ramas.


Se amesteca si se adauga si untul topit si zaharul,amestecam continuu.


Cand crema devine groasa o luam de pe foc si adaugam esentele si coaja rasa de la portocala,amestecam si o lasam sa se raceasca.


Ne intoarcem la Eclere. Acum compozitia s-a racit,adaugam cate un ou pe rand si amestecam bine dupa fiecare.


Luam o tava si o tapetem cu faina, intr-un pos de ornat punem compozitia si formam bastonasele. Le introducem in cuptor la 180 grade pentru 30 de minute.


Cand sunt aurii si crescute le scoatem si le lasam sa se raceasca, cand s-au racit le taiem pe mijloc si le umplem cu crema obtinuta si le ungem cu miere pe deasupra.


Le pune la rece pentru 1h.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere mici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

AdriiAdi 1

04.03.2013, 15:59

yammm mi se face pofta (nu am mai facut de mult ) :bd :bd :bd

gaby_gabytza 1

04.03.2013, 18:03

Lau 1

04.03.2013, 18:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de prajituri cu ciocolata,trufe si rom