Prajitura cu branza dulce si bezea

de Angelina_Elena in Prajituri, 29 Apr 2013 | 9925 vizualizari

 

O prajitura care mie imi place foarte mult! Reteta o am din caietul de prajituri al bunicii mele!:X

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt(8 g)
  • 1 praf de sare
Crema de branza:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 1 bol mic de stafide
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
Bezea:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si bezea:

Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare.


Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam.


Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa.


Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei si dam la cuptor pana cand se rumeneste foarte usor deasupra!


Crema de branza: intr-un vas punem branza, grisul, ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie si mixam bine.


Apoi scoatem tava din cuptor, intindem crema de branza deasupra, presaram stafidele si dam din nou la cuptor pana cand se incheaga branza.


Cand branza a prins o usoara crusta aurie deasupra, mixam albusurile spuma cu praful de sare si otetul pana se intaresc.


Apoi adaugam lingura cu lingura zaharul si mixam in continuare pana cand obtinem o bezea lucioasa.


Scoatem din nou tava, intindem bezeaua deasupra si o dam la cuptor pana cand bezeaua se maroneste usor.


Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem inlocui stafidele cu merisoare.

2

Otetul se adauga in bezea pentru ca prajitura sa se poata taia cu usurinta cand e gata!

3

Tava folosita de mine are dimensiunea de 25/36 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

masimony 1

22.05.2013, 07:35

ffffffffffffffffff buna am facuto

Angelina_Elena 1

13.06.2013, 21:50

Mony, ma bucur ca ai facut-o si ca ti-a placut!

Xandrinne 1

11.04.2015, 10:04

Tare buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura si nectarine