Prajitura Rudy

de Merisor in Prajituri, 17 Sep 2013 | 52807 vizualizari

 

Am admirat aceasta prajitura la Miremirc, apoi am vazut ca au prestat-o Ruxy, Laura, Ancuta si mi-au intarit pofta, asa ca am indraznit sa o fac si eu, dar au fost tare nemultumiti baietii mei ca a iesit asa putina. Data viitoare dublez cantitatile, ca e tare buna!
Ruxy ne-a adus si la Satic, asa ca a fost testata.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr faina
  • sare
  • 1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
  • 300 gr branza sarata
  • 400 gr branza dulce
  • 2 oua+2 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Pentru blat: amestecam intr-un vas faina cu cacaoa si praful de copt, iar in altul, untul, galbenusurile, sarea zaharul si zaharul vanilat.


lasam untul sa se inmoaie putin si il frecam cu celelalte ingrediente pana devine spumos, apoi adaugam amestecul cu faina si incepem sa framantam cu mana pana se omogenizeaza bine toate.


Impartim aluatul in doua, il punem in folie si il dam la congelator aproximativ 10 minute.


Pentru umplutura: radem branza sarata(telemea) sau o sfaramam cu furculita si o amestecam cu branza dulce, adaugam zaharul si zaharul vanitat, esenta, ouale si omogenizam.


Scoatem aluatul din congelator, tapetam o tava de 26/36 cm cu hartie de copt si radem o parte din aluat pe razatoarea mare, direct in tava.


Nivelam usor cu mana, asezam crema de branza si radem cealalta parte de aluat deasupra.


Nivelam si dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.


Lasam sa se raceasca si portionam.


Este delicioasa!

TIPS-URI

1

Daca se foloseste branza dulce zemoasa, se poate adauga putin gris pentru a se ingrosa.

2

Pentru a se putea intinde bine crema de branza fara sa deranjam firimiturile blatului, se presara din loc in loc cate o lingura de crema, pe toata suprafata blatului si apoi se niveleaza cu lama unui cutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Adi75 1

22.04.2014, 10:18

Multumesc Merisor !

kytz 1

09.02.2017, 10:41

Arata foarte bine! Ce fel de branza sarata recomandati...sau o pot face numai cu branza dulce? Multumesc!

miki_a 1

09.02.2017, 13:40

Ce prăjitură bună!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv saratele
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy