Prajitura cu branza dulce si lime

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 2932 vizualizari

 

Miere, cocos, vanilie, fulgi de ovaz, lime.....o prajiturica putin altfel...dar deliiiiiiiiciiiiiiiiioasa! Promit si garantez cu cuvantul meu de bucataras, o fi destul?! :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. branza dulce cremoasa( Pilos de la Liddl, ar fi perfecta)
  • 4 oua maricele de tara( cu galbenusul ca aurul)
  • 10 linguri miere
  • 130 gr unt( 82%)
  • 2 linguri ulei de cocos solidificat
  • vanilie( multa)
  • 100 gr amidon porumb
  • 50 gr. faina de ovaz
  • 50 gr. fulgi de ovaz
  • o lingura faina de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • zeama si coaja de la 2 lime
  • 2 linguri fulgi de cocos

Decor:

  • zahar pudra( sau aveti varianta siropului de artar turnat deasupra)
  • fugi de cocos
  • bobite de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si lime:

Untul se topeste intr-un vas pe foc mic,  se trage de pe aragaz, se adauga in el uleiul de cocos solidificat si se amesteca pana se topeste si acesta.

Ouale se mixeaza cu mierea 2 sau 3 minute, se adauga vanilia, apoi branza in cateva transe pana o punem pe toata, mixam fara sa ne oprim, adaugam, amidonul de porumb, faina de ovaz, faina de cocos, fulgii de ovaz, fulgii de cocos( o lingura) praful de copt, coaja si zeama de lime si la sfarsit untul topit.

Ungem forma( 25 cm) cu inel cu unt de cocos si turnam aluatul. Presaram fulgii de cocos si coacem prajitura o ora la 180 de grade. In ultimele 20 de minute am acoperit forma deasupra cu o foaie pergament. Lasam prajitura la racit, apoi o scoatem din forma si o decoram dupa inspiratie. Eu nu am mai avut  sirop de artar, l-as fi preferat...dar am pus putin zahar pudra vanilat si bobite de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

cristeena20 1

10.12.2015, 11:29

super prajitura ta!!!

RuxyRux 1

22.12.2015, 22:45

Multumesc Diuta scumpa

RuxyRux 1

22.12.2015, 22:45

Multumesc Cristeena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Anzac