Prajitura cu branza dulce si lime

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 713 vizualizari

 

Miere, cocos, vanilie, fulgi de ovaz, lime.....o prajiturica putin altfel...dar deliiiiiiiiciiiiiiiiioasa! Promit si garantez cu cuvantul meu de bucataras, o fi destul?! :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. branza dulce cremoasa( Pilos de la Liddl, ar fi perfecta)
  • 4 oua maricele de tara( cu galbenusul ca aurul)
  • 10 linguri miere
  • 130 gr unt( 82%)
  • 2 linguri ulei de cocos solidificat
  • vanilie( multa)
  • 100 gr amidon porumb
  • 50 gr. faina de ovaz
  • 50 gr. fulgi de ovaz
  • o lingura faina de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • zeama si coaja de la 2 lime
  • 2 linguri fulgi de cocos

Decor:

  • zahar pudra( sau aveti varianta siropului de artar turnat deasupra)
  • fugi de cocos
  • bobite de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si lime:

Untul se topeste intr-un vas pe foc mic, se trage de pe aragaz, se adauga in el uleiul de cocos solidificat si se amesteca pana se topeste si acesta.


Ouale se mixeaza cu mierea 2 sau 3 minute, se adauga vanilia, apoi branza in cateva transe pana o punem pe toata, mixam fara sa ne oprim, adaugam, amidonul de porumb, faina de ovaz, faina de cocos, fulgii de ovaz, fulgii de cocos( o lingura) praful de copt, coaja si zeama de lime si la sfarsit untul topit.


Ungem forma( 25 cm) cu inel cu unt de cocos si turnam aluatul. Presaram fulgii de cocos si coacem prajitura o ora la 180 de grade. In ultimele 20 de minute am acoperit forma deasupra cu o foaie pergament. Lasam prajitura la racit, apoi o scoatem din forma si o decoram dupa inspiratie. Eu nu am mai avut sirop de artar, l-as fi preferat...dar am pus putin zahar pudra vanilat si bobite de rodie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (38)

cristeena20 1

10.12.2015, 11:29

super prajitura ta!!!

RuxyRux 1

22.12.2015, 22:45

Multumesc Diuta scumpa

RuxyRux 1

22.12.2015, 22:45

Multumesc Cristeena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz