Prajitura cu branza proaspata de vaci

de mena29 in Prajituri, 14 Oct 2010 | 3329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400g faina;
  • 1pachet de margarina sau unt
  • 150g zahar pudra;
  • 1 galbenus de ou;
  • 1 praf de copt;
  • 3 linguri cacao;
  • putina sare.
  • Pentru umplutura:
  • 500g branza proaspata de vaci;
  • 250g zahar farin;
  • 3 galbenusuri;
  • 1plic de zahar vanilat;
  • 2-3 biscuiti rasi;
  • 4 albusuri spuma.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza proaspata de vaci:

Se framanta bine un aluat din ingredientele pentru aluat.Jumatate din aluat se intinde in tava tapetata cu hartie de copt iar cealalta jumatate se pune intr-o punga si se baga la congelator pentru 1 ora.


Intre timp pregatim umplutura.Branza de vaci se amesteca cu zaharul,cele trei galbenusuri,vanilia si cei 2-3 biscuiti rasi sau zdrobiti.La urma se adauga spuma din albusuri.Se pune umplutura peste aluatul din tava si deasupra se rade pe razatoarea mare cealalte jumatate de aluat care a stat la congelator.Se coace cca.40min. la 180gradeC.Eu de obicei faceam aceasta prajitura intr-o tava de 25/35cm si de aceasta data am facut-o in tava mare de la cuptor iar din aceasta cauza nu a iesit foarte inalta insa gustul a fost acelasi asa ca s-a dus repede.Am facut prajitura in urma cu vreo doua luni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza proaspata de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mena29 1

18.10.2010, 08:28

Adina,sigur ca da

jurnalulanei 1

28.10.2010, 13:11

vreau si eu o bucatica!

mena29 1

29.10.2010, 19:24

cu mare drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa a la Miha