Prajitura cu branza si fanta

de nadina73 in Prajituri, 23 Mai 2010 | 7102 vizualizari

 

te lingi pe degete

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 oua
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa rece
  • eu am pus cateva picaturi colorant rosu(se poate pune budinca de capsuni sau zmeura pt a schimba culoarea blatului)

Crema:

  • 700 g branza de vaca
  • 1 pachet de unt
  • 250 g zahar pudra
  • 5 vanilii
  • 150 g stafide

Glazura

  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml fanta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si fanta:

Se separa albusurile de galbenusuri ,apoi se bat bine ,


cand sunt batute bine albusurile se pune zaharul apoi se mai bate putin dupa care se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula fara a se mai bate si se pune apa amestecata cu galbenusurile si faina si la final se pun, daca doriti sa schimbati culoarea blatului ,3-4 picaturi colorant rosu,si va iesi un blat roz


Se pune intr-o tava unsa (eu ung tava cu putin ulei si apoi pun folie de aluminiu ,se lucreaza mai usor)se pune compozitia de blat in tava si se da la cuptor


Intre timp se amesteca bine untul cu zaharul pudra ,pana devine spumos dupa care se pune cate putin din branza de vaca(atentie sa fie scursa bine altfel se taie crema)si se amesteca bine,


la final se pun stafidele


Cand blatul e copt se scote si se lasa la racit apoi se taie in doua si se umple cu crema de branza,iar deasupra de pune glazura din fanta


Glazura:


se pune 600 ml suc pe foc ,iar restul de 100 ml se amesteca cu praful de budinca sa se dizolve bine apoi se pune peste sucul din cratita si se amesteca bine la foc potrivit pana se face ca o budinca mai grosa,apoi se lasa putin sa se racoreasca , dupa care se pune peste blat si se intinde uniform


Daca doriti se poate decora cu cacao,zahar pudra,bombonele sau simplu


Se pastreaza in frigider 3-4 zile


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mena29 1

26.05.2010, 21:35

o sa-mi cumpar bilet spre Spania

Ubulika 1

02.06.2010, 17:48

interesant!!

Ubulika 1

02.06.2010, 17:49

interesant!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda dulce ca la mama