Prajitura cu branza si fanta

de nadina73 in Prajituri, 23 Mai 2010 | 6722 vizualizari

 

te lingi pe degete

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 oua
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa rece
  • eu am pus cateva picaturi colorant rosu(se poate pune budinca de capsuni sau zmeura pt a schimba culoarea blatului)

Crema:

  • 700 g branza de vaca
  • 1 pachet de unt
  • 250 g zahar pudra
  • 5 vanilii
  • 150 g stafide

Glazura

  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml fanta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si fanta:

Se separa albusurile de galbenusuri ,apoi se bat bine ,


cand sunt batute bine albusurile se pune zaharul apoi se mai bate putin dupa care se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula fara a se mai bate si se pune apa amestecata cu galbenusurile si faina si la final se pun, daca doriti sa schimbati culoarea blatului ,3-4 picaturi colorant rosu,si va iesi un blat roz


Se pune intr-o tava unsa (eu ung tava cu putin ulei si apoi pun folie de aluminiu ,se lucreaza mai usor)se pune compozitia de blat in tava si se da la cuptor


Intre timp se amesteca bine untul cu zaharul pudra ,pana devine spumos dupa care se pune cate putin din branza de vaca(atentie sa fie scursa bine altfel se taie crema)si se amesteca bine,


la final se pun stafidele


Cand blatul e copt se scote si se lasa la racit apoi se taie in doua si se umple cu crema de branza,iar deasupra de pune glazura din fanta


Glazura:


se pune 600 ml suc pe foc ,iar restul de 100 ml se amesteca cu praful de budinca sa se dizolve bine apoi se pune peste sucul din cratita si se amesteca bine la foc potrivit pana se face ca o budinca mai grosa,apoi se lasa putin sa se racoreasca , dupa care se pune peste blat si se intinde uniform


Daca doriti se poate decora cu cacao,zahar pudra,bombonele sau simplu


Se pastreaza in frigider 3-4 zile


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mena29 1

26.05.2010, 21:35

o sa-mi cumpar bilet spre Spania

Ubulika 1

02.06.2010, 17:48

interesant!!

Ubulika 1

02.06.2010, 17:49

interesant!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat