Prajitura cu branza si fanta

de nadina73 in Prajituri, 23 Mai 2010 | 10795 vizualizari

 

te lingi pe degete

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 oua
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa rece
  • eu am pus cateva picaturi colorant rosu(se poate pune budinca de capsuni sau zmeura pt a schimba culoarea blatului)

Crema:

  • 700 g branza de vaca
  • 1 pachet de unt
  • 250 g zahar pudra
  • 5 vanilii
  • 150 g stafide

Glazura

  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml fanta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si fanta:

Se separa albusurile de galbenusuri ,apoi se bat bine ,

cand sunt batute bine albusurile se pune zaharul apoi se mai bate putin dupa care se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula fara a se mai bate si se pune apa amestecata cu galbenusurile si faina si la final se pun, daca doriti sa schimbati culoarea blatului ,3-4 picaturi colorant rosu,si va iesi un blat roz

Se pune intr-o tava unsa (eu ung tava cu putin ulei si apoi pun folie de aluminiu ,se lucreaza mai usor)se pune compozitia de blat in tava si se da la cuptor

Intre timp se amesteca bine untul cu zaharul pudra ,pana devine spumos dupa care se pune cate putin din branza de vaca(atentie sa fie scursa bine altfel se taie crema)si se amesteca bine,

la final se pun stafidele

Cand blatul e copt se scote si se lasa la racit apoi se taie in doua si se umple cu crema de branza,iar deasupra de pune glazura din fanta

Glazura:

se pune 600 ml suc pe foc ,iar restul de 100 ml se amesteca cu praful de budinca sa se dizolve bine apoi se pune peste sucul din cratita si se amesteca bine la foc potrivit pana se face ca o budinca mai grosa,apoi se lasa putin sa se racoreasca , dupa care se pune peste blat si se intinde uniform

Daca doriti se poate decora cu cacao,zahar pudra,bombonele sau simplu

Se pastreaza in frigider 3-4 zile

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si fanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce