Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

de Oana in Dulciuri, 11 Apr 2009 | 27262 vizualizari

 

Afinele, murele, coacazele negre si rosii, zmeura, fragii sunt fructe specifice marilor inaltimi, facute special, parca, pentru a completa hrana destul de saraca a oamenilor de munte. O portie de afine valoreaza cat 3-4 casete cu vitamine! Iata cateva informatii pretioase

 

INGREDIENTE

  • 375 ml lapte
  • un praf de sare
  • 100 g gris
  • 3 oua
  • 1 lamaie
  • 50 g unt moale
  • 125 g zahar brun
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g branza de vaci
  • 50 g faina integrala de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g fructe de padure
  • un plic cu Creme Ole de capsuni
  • un pliculet cu gelatina rosie pentru tort
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure:

Fructul proaspat de afin, dar mai ales cel uscat, ajuta la regenerarea vaselor de sange si la normalizarea glicemiei. Murele au in linii mari aceleasi proprietati terapeutice ca si zmeura. Cele mai importante virtuti tamaduitoare le au frunzele de mur, care sunt dezinfectante, cicatrizante, reglatoare hormonale. Murele sunt depurative, racoritoare, usor astringente, laxative in stare proaspata si antidiareice in stare uscata. Coacazele negre contin un numar impresionant de minerale si vitamine,

intre care vitamina C intr-o forma care se dovedeste a fi cea mai stabila dintre toate fructele, rezistand la caldura si oxidare. Coacazele negre, folosite mai ales ca pulbere, revitalizeaza rapid organismul, ajuta la reechilibrarea metabolismului, normalizeaza activitatea nervoasa, maresc acuitatea vizuala, elimina anemia, favorizeaza procesele de crestere si refacere, maresc imunitatea naturala a organismului. Coacazele rosii se recomanda in digestie lenta, indigestii frecvente, tranzit intestinal incetinit, convalescenta, inapetenta, obezitate, gastrita, Hepatita cronica, congestie hepatica, ciroza hepatica initiala, dischinezie biliara si tulburarile asociate. Fructele de zmeura sunt o adevarata colectie de minerale: calciu, magneziu, zinc, mangan, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, si vitaminele A, B1, B2, in timp ce frunzele sale sunt bogate in vitamina C. Zmeura reprezinta un remediu exceptional pentru tubul digestiv, pentru pancreas si sistemul respirator.

Prajitura a fost senzatia zilei, colorata si extrem de buna!

Avem nevoie si de o forma detasabila de tort (24-26 cm), pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Incingem cuptorul la 180 grade sau treapta 2.

Laptele il dam in fiert cu un praf de sare, apoi adaugam grisul si amestecam cu un tel, mai lasam sa dea un clocot si luam craticioara de pe foc. Amestecam bine pana se umfla grisul si lasam la racit.

Fructele de padure le-am avut congelate, asa ca le-am lasat la dezghetat intr-o sita, sa se scurga de zeama pe masura ce se dezgheata.

Untul moale se freaca cu zaharul, vanilia si coaja de la lamaie, apoi se adauga treptat cate un galbenus de ou.

Branza de vaci se bate separat cu zeama de la lamaie, apoi se adauga grisul racit, putin cate putin, amestecand bine. Se toarna peste branza amestecul de unt, zahar si ou, apoi se adauga albusurile batute spuma, iar la final faina amestecata cu praful de copt (cel mai bine sa fie cernuta, sa nu aiba cocoloase).

Se pune aluatul in forma, se netezeste si se coace cam 40 de minute. Se lasa apoi la racit.

Deasupra blatului se pune crema de capsuni, optional. Eu m-am gandit ca poate nu stau fructele de padure direct pe blat. Apoi se toarna deasupra gelatina (preparata dupa instructiunile de pe pliculet).

Se pune prajitura la frigider o ora.

Mmmm, imbietor, nu?

Si inca o feliuta cu frunze de menta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

andruus_k 1

10.11.2010, 11:50

oameni buni, eu pana cum stateam toata ziua pe un site cu diete (fara rezultat insa)
m-am mutat la voi da-o naiba de dieta

Oana 1

11.11.2010, 20:58

Andruus_k, bine aivenit la noi Da-le incolo de diete! trebuie doar sa nu exageram

elena1988 1

04.03.2011, 16:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere