Prajitura cu branza si stafide

de lilik in Prajituri, 24 Iun 2013 | 6936 vizualizari

 

Prajitura asta o facea si mama mea cand eram copil...imi placea asa mult ca nici nu avea timp sa se raceasca si infulecam asa cu pofta de ma frigeam la limba,dar sa lasam amintirile si sa trecem la treaba...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 7 linguri ulei de floarea soarelui
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 1 lingurita de amoniac stins cu otet
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet vanilina
  • faina cat cuprinde(pentru un aluat nu prea tare)

Pentru umplutura:

  • 650 gr ricotta(branza dulce)
  • 7-8 linguri zahar
  • 1 pliculet vanilina
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 100 gr stafide
  • 3 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si stafide:

Prima data pregatiti umplutura:

Puneti stafidele la inmoi in 50 ml rum timp de 5-10 minute.

Mixati branza cu zaharul,apoi adaugati ouale pe rand,galbenusul si vanilina,iar la sfarsit puneti grisul si stafidele stoarse.

Cand umplutura este gata pregatiti aluatul:

Amestecati ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugati laptele,vanilina si amoniacul stins cu otet,iar la sfarsit adaugati treptat faina pana obtineti un aluat usor de manovrat,nelipicios.

Impartiti aluatul obtinut in 2 parti,una mai mare pentru baza si alta mai mica pentru acoperit.

Intindeti bucata mai mare de aluat si cu foaia obtinuta tapetati fundul si peretii unei tavi unse cu unt,apoi presarati pe toata foaia putin gris si puneti umplutura de branza,pe care o nivelati frumos,apoi acoperiti cu cealalta foaie de aluat.

Inchideti frumos capetele si cu o furculita intepati din loc in loc suprafata prajiturii,apoi ungeti-o cu albusul ramas si dati la cuptorul incins la 180° pana se rumeneste usor,dupa care o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.

Serviti prajitura pudrata cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lilik 1

25.06.2013, 10:20

Va multumesc frumos tuturor

secuiuramona 1

17.02.2014, 23:46

Imi place aceasta reteta.E delicioasa. Mai asteptam retete! Bravoo

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:40

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta