Prajitura cu branza si visine

de diaconta in Prajituri, 20 Mar 2011 | 10473 vizualizari

 

Nu facusem demult o prajitura cu branza,asa ca am combinat branzica cu niste visine si un blat pufos de cacao si uite asa a iesit ceva pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 125 gr zahar
  • 3 linguri faina 
  • 2 linguri cacao
  • ½ plic praf de copt
  •  Coaja si zeama de lamaie
  •  Sare

Crema:

  •   600 gr branza de vaca
  •   150 ml iaurt simplu
  •   150 ml smantana
  •   200 gr zahar
  •   200 ml frisca lichida
  •   1 lingura smantana dulce
  •   10 gr gelatina
  •    Zahar vanilat
  •   Lamaie
  •   Visine
  •  Bilute de ciocolata

 Pentru jeleu: doua plicuri tort jelee rosu,2 linguri zahar pudra si sirop de     visine.

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Mod de preparare:



Blat:



Se bat albusurile spuma tare ,apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie.Se incorporeaza pe rand galbenusurile.Se amesteca faina cu praful de copt si cacaua,se pun peste albusuri si se amesteca usor cu paleta.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor pentru 20 de minute.


Se scoate si se lasa la racit.



Intre timp preparam crema.

Frisca impreuna cu o lingura de smantana se bate si se pune la frigider.Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.

Branza se amesteca cu zaharul,iaurtul,smantana si aromele.Se mixeaza pana cand se obtine o crema fina.Gelatina se pune in cuptorul cu microunde sa se incalzeasca(sau pe baie de aburi) avand grija sa nu fiarba.



Se pune in crema de branza si se amesteca


Incorporam apoi si frisca,iar la final punem cu generozitate bilute de ciocolata.O lasam putin la frigider.


Preparam gelatina rosie dupa instructiunile de pe ambalaj.



In tava in care am copt blatul,punem o folie si apoi turnam gelatina.Cand s-a intarit putin punem un star de visine fara samburi din compot.Apoi asezam crema de branza,iar deasupra blatul cu partea de deasupra inspre crema de branza. O lasam la frigider cateva ore,dupa care o rasturnam pe un platou.


E o prajitura foarte lejera si foarte usor de preparat,chiar daca eu am scris cam mult.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (89)

adry88 1

12.06.2011, 13:29

foarte buna

MyCookingLife 1

27.07.2011, 22:34

Wow! Arata excelent! Eu sunt innebunita dupa chessecake! Sigur voi incerca si eu aceasta prajitura!

diaconta 1

27.07.2011, 22:36

Mycookinglife imi plac combinatiile cu fructe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena