Prajitura cu branza si visine

de Lau in Prajituri, 11 Iul 2012 | 1251 vizualizari

 

m-am inspirat de la bitza

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • zahar vanilat
  • Umplutura
  • 450 branza de vaci proaspata
  • 200 g visine
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Mixam untul moale cu zaharul pudra intr-un bol, adaugam oul, adaugam faina, zaharul vanilat si amestecam bine. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider cca 30 minute.

UMPLUTURA-ouale le mixam cu zaharul pana se topeste, se adauga branza si continuuam mixarea pana devine o crema (putem sa folosim si blender de mana) adaugam faina si coaja de lamaie si amestecam.

Coca o scoatem de la frigider si o intindem intr-o foaie pe masa infainata. Rulam pe sucitor si se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt doar la baza, se niveleaza marginile, se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul incalzit 5 minute

Scoatem tava se toarna 1/2 din crema, adaugam visinile si restul de crema, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor 20 minute la foc mediu spre mic, apoi se scoate folia si se lasa pana se rumeneste deasupra si pe margini.

Se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar pudra

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si visine-0
Prajitura cu branza si visine-1
Prajitura cu branza si visine-2
Prajitura cu branza si visine-3
Prajitura cu branza si visine-4
Prajitura cu branza si visine-5
Prajitura cu branza si visine-6
Prajitura cu branza si visine-7
Prajitura cu branza si visine-8

COMENTARII (25)

Lau

Lau 1

12.07.2012, 09:07

multumesc

laura_n

laura_n 1

12.07.2012, 14:02

super buna!

Lau

Lau 1

12.07.2012, 16:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!