Desert prajitura taraneasca cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Feb 2014 | 132462 vizualizari

 

Am vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea, asa ca azi am prestat-o, mai ales ca aveam toate ingredientele la indemana. Imi place sa prepar torturi, prajituri, sa le zicem mai sofisticate, dar cand e vorba sa mananc, tot la placinte cu mere, branza, cornulete, galusti cu prune si alte chestii simple si delicioas poftesc si chiar mananc nu ma joc.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
  • 200 g untura
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 1,5 kg  mere
  • 100-150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura taraneasca cu mere:

Aluat:

Intr-un castron punem faina, drojdia, sarea, zaharul si zaharul vanilat si amestecam, apoi adaugam untura si ouale si framantam un aluat gen plastelina. In cazul in care aluatul mai cere, adaugam si 2 linguri de lapte, depinde foarte mult de faina, la mine a fost cazul sa adaug si laptele. Formam o bila din aluatul respectiv si o dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura: Spalam si se curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita cu fund dublu, ca sa nu se lipeasca, punem merele, daca sunt prea zemoase le stoarcem, dar nu foarte mult. Eu nu le-am stors pentru ca nu a fost nevoie. Peste mere adaugam zaharul, am pus 150 g, eu prefer mai dulce. Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana ce scad suficient, iar la final adaugam scortisoara. Cine doreste poate sa adauge si alte esente.

Scoatem bila de aluat din frigider, o impartim in 2 parti egale si intindem 2 foi un pic mai mari decat dimensiunea tavii, 22/28 cm. Asezam prima foaie (eu am pus si hartie de copt in tava) in asa fel incat sa vina un pic si pe peretii tavii, o intepam cu furculita, intindem umplutura uniform si deasupra punem a doua foaie, pe care, la fel o intepam cu furculita. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cat sa se rumeneasca putin deasupra, cca 20-25 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

Scoatem placinta din cuptor, o lasam un pic sa se racoreasca si o pudram cu zahar. Eu n-am avut rabdare sa se raceasca, asa ca am taiat-o calda. E delicioasa!

TIPS-URI

1

In loc de untura se poate folosi unt.

2

Laptele se adauga optional, daca aluatul este prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

gabriela17 1

22.04.2016, 18:34

buna ziua,
am facut si eu acesta reteta si am fost placut impresionata. dar foaia mi sa sfaramat toata. nu am pututo intinde deloc. ce imi recomandati?
va multumesc!

Constelatialeu 1

22.04.2016, 19:31

gabriela17 Sincer nu stiu de ce s-a sfaramitat, eu n-am patit asa, poate nu a fost suficient de rece...chiar nu stiu ce sa-ti spun...

mihaelar63 1

11.11.2018, 22:44

O vreau si eu !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere