Prajitura cu branza si zmeura

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 1 Apr 2016 | 7826 vizualizari

 

Am mancat aceasta prajitura la nasa mea. Mi-a placut atat de mult incat a trebuit sa o fac si eu. Reteta era cu fructe de padure, dar nu am gasit decat zmeura. Ne-a placut foarte mult si cu zmeura. Foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 800 g branza de vaci
  • 6 oua
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un plic budinca de vanilie
  • 10 linguri zahar
  • esenta vanilie
Jeleu:
  • 500 g zmeura congelata
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri amidon
  • 5 g gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si zmeura:

Macinam biscuitii, topim untul si il amestecam cu biscuitii macinati. Asezam biscuitii intr-o tava (25/35 cm )in care am pus hartie de copt, apoi ii presam bine (eu am folosit un pahar). 

Am amestecat branza de vaci (eu am avut Pilos-branza de vaci pt prajituri la 1kg) cu praful de budinca de vanilie. Am adaugat galbenusurile frecate putin, albusurile batute spuma cu zaharul si la final esenta de vanilie.

Am pus aceasta compozitie peste biscuiti si am introdus tava in cuptorul preincalzit la foc mediu. Am lasat la cuptor pana s-a rumenit usor la suprafata, marginile prajiturii s-au desprins de tava si mijlocul nu mai era moale.

Pentru jeleul de zmeura am pus pe foc zmeura impreuna cu zaharul si 200 ml apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat amidonul amestecat cu 100 ml apa si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat putin, amestecand continuu. Am hidratat gelatina cu putina apa si am adaugat-o peste zmeura cand aceasta s-a mai racorit.

Am pus jeleul aproape rece peste prajitura si l-am distribuit cat mai uniform. Am introdus prajitura la rece pentru cateva ore. Cel mai bine ar fi lasata de seara pana dimineata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si zmeura