Prajitura cu branza si zmeura

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 15 Dec 2015 | 1799 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))
M-am inspirat de la diaconta. Este un fel de prajitura turnata, numai ca are blat de cacao.
Si poate ca ar fi fost si mai buna daca s-ar fi desarat branza in totalitate. Deci, a iesit o prajitura dulce - sarata - acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 6 oua;
  • 180 g zahar;
  • 150 ml ulei;
  • 150 ml lapte;
  • 150 g smantana;
  • 3 linguri cacao;
  • 400 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g);
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie.
  • Umplutura:
  • un kg de branza de vaca, desarata;
  • un ou;
  • 250 g zahar;
  • o lingura smantana;
  • esenta de vanilie;
  • un plic de praf de budinca de vanilie;
  • 300 g zmeura din compot.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se mixeaza ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, apoi se incorporeaza uleiul, smantana si cacaoa. Dupa aceea, se pun alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor circa 15 minute (cat sa se inchege).


Se pregateste umplutura: branza desarata se da pe razatoarea mare, se amesteca cu oul, zaharul, smantana si esenta de vanilie, apoi cu praful de budinca.


Se scoate tava din cuptor si deasupra foii se pun crema de branza si zmeura. Apoi se toarna compozitia ramasa si se distribuie pe toata suprafata. Se introduce din nou tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

merisor 1

16.12.2015, 18:06

Yummm, ce bunatate ai facut! Faina combinatia!

mirela0911 1

16.12.2015, 22:12

Ce bunătate de prăjitură! Super!

Rocsi 1

17.12.2015, 10:47

Mmm, ce buna poate fi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos