Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate

de simona72 in Prajituri, 1 Feb 2016 | 912 vizualizari

 

Un desert extrem de fin. Sufleul este o minune din bucataria frantuzeasca. Principalul ingredient este oul, iar secretul este sa se bata foarte bine albusurile inainte de a se adauga in compozitie. Mie imi plac atat in varianta dulce cat si in cea sarata, nu as sti sa va spun care imi place mai mult…


Astazi va aduc o varianta de sufleu dulce, cu branza si ciocolata, am mai adaugat putin whisky de calitate, iar deasupra am caramelizat mere si pentru aroma le-am adaugat gem de portocale cu whisky si ….ciocolata cu lapte.


Hm, 700 si " Nicio zi fara ciocolata"!!

 

INGREDIENTE

Pentru sufleu:

  • 4 oua
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 1 praf mic de sare
  • 80 gr zahar alb
  • 4 linguri rase cu faina alba
  • 50 ml whisky sau coniac de calitate
  • 100 gr ciocolata cu 40% cacao
  • 50 ml lapte
  • Pentru deasupra:
  • 2 mere
  • 3-4 linguri zahar alb
  • 2 linguri gem de portocale cu whisky(de la Lidl)
  • ½ lingurita amestec de mirodenii Apple&Orange(de la Lidl)
  • 80 gr ciocolata cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate:

Pentru sufleu: toate ingredientele se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul pana se albesc si zaharul s-a topit. Se da buzna in barul sotului:)))) si se cauta un whisky sau un coniac de calitate. Eu am gasit o sticla de Metaxa desfacuta si am folosit cu ingaduinta aproximativ 50 ml. Se toarna bautura peste galbenusurile spumate, se mixeaza pana la incorporare. Se adauga branza dulce de vaci, se mixeaza pana la incorporarea completa a branzei.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele. Se adauga ciocolata topita peste amestecul de galbenusuri cu branza. Se adauga si faina si se amesteca in compozitie.

Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare. Se adauga 2-3 linguri de spuma de albus in compozitie si se amesteca bine cu o spatula. Se adauga ulterior restul de spuma si se amesteca usor de jos in sos, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina. Eu am folosit o tava de tarte cu margini detasabile, cu diametrul de 18 cm.

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute. Se opreste focul, se intredeschide usa cuptorului si se mai lasa in cuptor inca 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca complet sufleul si se transfera pe un platou.

 

Pentru deasupra: se caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului. Se adauga merele curatate de coaja si cotoare si taiate in cuburi. Se lasa sa se caleasca merele pana au inceput sa se inmoaie. Se adauga gemul de portocale si mirodeniile, se amesteca si se lasa inca 5 minute pe foc pana toate ingredientele sau incorporat perfect. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune compozitia peste sufleul racit. Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi apoi se glazureaza sufleul cu merele caramelizate. Servim cu mare pofta!!

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-0
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-1
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-2
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-3
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-4
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-5
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-6
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-7
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-8
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-9
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-10
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-11
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-12
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-13
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate-14

COMENTARII (30)

Zamfira

Zamfira 1

02.02.2016, 11:47

alilianaa

alilianaa 1

02.02.2016, 19:20

tare fain!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

03.02.2016, 09:42

ce super este si tare delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!