Tarta cu mere, nuci si Amaretto

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Oct 2014 | 4602 vizualizari

 

O nebunie de arome intr-o tarta de toamna , cu nuci si mere.

Atunci cand promovezi un produs, in stilul cu care suntem obisnuiti, ar suna cam asa:

“- Tocatoare de lemn, cutite care nu taie, cubulete imprastiate prin toata bucataria?

Uita de ele! – asta in timp ce impingem tocatoarele si cutitele catre cosul de gunoi :))

A aparut revolutionarul Salad Chef (! Gasiti aparatul pe iTeleShop. )Toaca, rade si feliaza dintr-o singura miscare!

:))”

Sincer, n-as fi prea departe de adevar. La cat sunt eu de dezordonata in bucatarie, imi inchipui ce-ar fi fost pe blatul de bucatarie dupa ce-am preparat aceasta tarta.

Dar, sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tarta cu diametrul de 18 cm
  • Aluat tarta
  • 125 gr faina alba
  • 125 gr faina integrala
  • 100 gr unt
  • un vf cutit sare
  • o lingurita cu zahar
  • un ou
  • Umplutura
  • 4 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o mana de nuca usor prajita
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • o lingurita amidon
  • putina nucsoara
  • o lingura Amaretto
  • zahar tos pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere, nuci si Amaretto:

Aluat:

Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga putina apa rece. Daca e prea moale mai pune putina faina. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de moale pentru a putea fi intins cu sucitorul. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si da-o la rece pentru 2 ore.

Umplutura:

Spala bine merele si decojeste-le. Taie-le felii. Pregateste dispozitivul  Salad Chef, monteaza accesoriul pentru taiere 1. Aseaza felii de mar si cu o miscare apasa dispozitivul si taie merele cubulete. Procedeaza la fel pana termini toate merele. Intr-un vas caramelizeaza zaharul pentru umplutura pana capata culoarea chihlimbarului. Adauga untul si omogenizeaza. Pune rapid merele si amesteca usor. Merele vor lasa suc care va dilua caramelul. Fierbe 3-4 minute, adauga amidonul, omogenizeaza , lasa cateva secunde apoi opreste focul.

Adauga scortisoara pudra, zahar vanilat, putina nucsoara si Amaretto. Maaaama, ce miros grozav!

Pregateste cuptorul.

Intinde aluatul intr-o foaie rotunda. Opreste putin aluat pentru a face cateva fasii de pus deasupra umpluturii.

Ia foaia rotunda si pune-o in tava unsa cu unt.

Inteapa foaia cu furculita si introdu in cuptor, la foc mediu, pentru 10 minute.

Dupa ce trece timpul mentionat scoate tava din cuptor, pune umplutura, presara nuca prajita tocata bucati mari (eu am pus-o tot in dispozitivul Salad Chef, fiind usor prajita era uscata si a mers foarte usor), aseaza fasiile de aluat, presara zahar si da tava inapoi la cuptor pana ce tarta se rumesteste usor la suprafata.

Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, nuci si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Valclaudia 1

30.10.2014, 21:05

ce bunatate n-a adus Gabitu....

Rocsi 1

30.10.2014, 21:26

Mere, nuci, amaretto...Mmmm..

gaby_duceag 1

30.10.2014, 22:54

Buni, mi-ar placea . Tocam la cutit merele, da? )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si gem de prune