Tarta cu mere, nuci si Amaretto

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Oct 2014 | 2140 vizualizari

 

O nebunie de arome intr-o tarta de toamna , cu nuci si mere.

Atunci cand promovezi un produs, in stilul cu care suntem obisnuiti, ar suna cam asa:

“- Tocatoare de lemn, cutite care nu taie, cubulete imprastiate prin toata bucataria?

Uita de ele! – asta in timp ce impingem tocatoarele si cutitele catre cosul de gunoi :))

A aparut revolutionarul Salad Chef (! Gasiti aparatul pe iTeleShop. )Toaca, rade si feliaza dintr-o singura miscare!

:))”

Sincer, n-as fi prea departe de adevar. La cat sunt eu de dezordonata in bucatarie, imi inchipui ce-ar fi fost pe blatul de bucatarie dupa ce-am preparat aceasta tarta.

Dar, sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tarta cu diametrul de 18 cm
  • Aluat tarta
  • 125 gr faina alba
  • 125 gr faina integrala
  • 100 gr unt
  • un vf cutit sare
  • o lingurita cu zahar
  • un ou
  • Umplutura
  • 4 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o mana de nuca usor prajita
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • o lingurita amidon
  • putina nucsoara
  • o lingura Amaretto
  • zahar tos pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere, nuci si Amaretto:

Aluat:


Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga putina apa rece. Daca e prea moale mai pune putina faina. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de moale pentru a putea fi intins cu sucitorul. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si da-o la rece pentru 2 ore.


Umplutura:


Spala bine merele si decojeste-le. Taie-le felii. Pregateste dispozitivul Salad Chef, monteaza accesoriul pentru taiere 1. Aseaza felii de mar si cu o miscare apasa dispozitivul si taie merele cubulete. Procedeaza la fel pana termini toate merele. Intr-un vas caramelizeaza zaharul pentru umplutura pana capata culoarea chihlimbarului. Adauga untul si omogenizeaza. Pune rapid merele si amesteca usor. Merele vor lasa suc care va dilua caramelul. Fierbe 3-4 minute, adauga amidonul, omogenizeaza , lasa cateva secunde apoi opreste focul.


Adauga scortisoara pudra, zahar vanilat, putina nucsoara si Amaretto. Maaaama, ce miros grozav!


Pregateste cuptorul.


Intinde aluatul intr-o foaie rotunda. Opreste putin aluat pentru a face cateva fasii de pus deasupra umpluturii.


Ia foaia rotunda si pune-o in tava unsa cu unt.


Inteapa foaia cu furculita si introdu in cuptor, la foc mediu, pentru 10 minute.


Dupa ce trece timpul mentionat scoate tava din cuptor, pune umplutura, presara nuca prajita tocata bucati mari (eu am pus-o tot in dispozitivul Salad Chef, fiind usor prajita era uscata si a mers foarte usor), aseaza fasiile de aluat, presara zahar si da tava inapoi la cuptor pana ce tarta se rumesteste usor la suprafata.


Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, nuci si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Valclaudia 1

30.10.2014, 21:05

ce bunatate n-a adus Gabitu....

Rocsi 1

30.10.2014, 21:26

Mere, nuci, amaretto...Mmmm..

gaby_duceag 1

30.10.2014, 22:54

Buni, mi-ar placea . Tocam la cutit merele, da? )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu iaurt