Prajitura cu cafea

de Lau in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 1285 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • Crema de cafea
  • 6 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 2 plicuri 3 in 1
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Blat


Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol.


Amestecam cu o paleta cu miscari usoare, pana ce se omogenizeaza.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in 2.


Crema


Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, faina, zaharul si amestecam adaugand treptat laptele.


Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, la final adaugam cacaua si plicurile.


Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit, incorporam untul treptat pe care l-am mixat inainte, gelatina hidratata si dizolvata pe baie de abur.


Asezam prima foaie de blat - insiropam - adaugam crema si dam la rece 20 min, pana ce se intareste putin crema, adaugam a 2 foaie de blat insiropam si deasupra punem restul de crema ramasa


Dam la rece cateva ore inainte sa o taiem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

anca_rm 1

06.01.2017, 09:23

ooo ce mult imi place crema , super prajiura

Lau 1

06.01.2017, 09:33

dantes 1

06.01.2017, 10:22

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca