Prajitura cu cafea (by Miha)

de rivka in Prajituri, 5 Aug 2010 | 7370 vizualizari

 

O prajitura invatata de la o persoana deosebita de la care eu personal am invatat multe si continui sa invat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  •  3 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 2 linguri ness
  •  100 g zahar
  • Pentru decor:
  • frisca
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea (by Miha):

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare.


Compozitia se pune intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, timp de cca jumatate de ora.


Intre timp pregatim crema. Untul se topeste la foc mic sau la microunde. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufos. Se adauga zaharul ( pudra, de preferat) si mixeaza pana se topeste. Nessul il dizolvam in putina apa calduta si il incorporam in crema de unt impreuna cu esenta de vanilie. Se da la rece pana se coace si raceste blatul.


Blatul racit se taie in 3. Crema se imparte in 2 si se repartizeaza intre blaturi. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se portioneaza si se orneaza cu moturi de frisca si cacao.


Miha a taiat blatul in 3 eu l-am taiat doar in 2 si in plus am renuntat la esentele de rom si de vanilie din reteta originala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea (by Miha)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

rivka 1

06.08.2010, 15:54

nici sotul nu bea cafea si cand i-am spus a zis: eu nu mananc, deja aproape nu mai e, a topit ieri jumatate asa mult i-a placut!
nu e multa cafea sa stii...combinatia e super.

Sylvia 1

08.08.2010, 12:07

Excelent arata !!!!NU as refuza o bucatica la orice ora !

elena1988 1

08.02.2011, 13:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei culori