Prajitura cu caise

de ala_oancea in Prajituri, 17 Iul 2009 | 5576 vizualizari

 

Este o prajitura super buna si racoroasa. O combinatie foarte faina intre gustul acrisor al caiselor si dulcele cremei si al ciocolatei. Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 6 oua
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 15 caise
  • 750 ml lapte
  • 1 cutie crema pentru cremsnit Dr. Oetker
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale, apoi faina si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga cacaoa si laptele la restul compozitiei, se amesteca bine si se toarna in tava. Se marmoreaza cu o furculita si se aseaza deasupra jumatatile de caise. Se coace pentru 30 de minute la 180C, apoi se lasa sa se raceasca.

Nu prea agreez cremele la plic, dar aveam cumparata de ceva vreme crema de cremsnit si trebuia sa o folosesc la ceva. Puteti prepara in schimb o crema din budinca si unt sau frisca lichida. Se toarna crema peste prajitura si se niveleaza.

Ciocolata se topeste cu frisca si se intinde peste prajitura. Se tine la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu caise-0
Prajitura cu caise-1
Prajitura cu caise-2
Prajitura cu caise-3
Prajitura cu caise-4
Prajitura cu caise-5
Prajitura cu caise-6

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!