Prajitura cu caise

de ala_oancea in Prajituri, 17 Iul 2009 | 5917 vizualizari

 

Este o prajitura super buna si racoroasa. O combinatie foarte faina intre gustul acrisor al caiselor si dulcele cremei si al ciocolatei. Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 6 oua
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 15 caise
  • 750 ml lapte
  • 1 cutie crema pentru cremsnit Dr. Oetker
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale, apoi faina si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga cacaoa si laptele la restul compozitiei, se amesteca bine si se toarna in tava. Se marmoreaza cu o furculita si se aseaza deasupra jumatatile de caise. Se coace pentru 30 de minute la 180C, apoi se lasa sa se raceasca.

Nu prea agreez cremele la plic, dar aveam cumparata de ceva vreme crema de cremsnit si trebuia sa o folosesc la ceva. Puteti prepara in schimb o crema din budinca si unt sau frisca lichida. Se toarna crema peste prajitura si se niveleaza.

Ciocolata se topeste cu frisca si se intinde peste prajitura. Se tine la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de gutui si nuci