Prajitura cu caise

de Mihaela11_jo in Prajituri, 28 Apr 2011 | 13200 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in internet , dar am facut mai multe modificari la compozitie a doua oara cand am pregatit-o.Blatul este foarte fin, practic se topeste in gura!

http://www.prajiturele.ro/prajitura-cu-caise/94/dulciuri.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 500 grame caise proaspete  
  • 175 grame faina  
  • 125 grame unt  
  • 100 grame zahar  
  • 2 oua  
  • 1 praf de copt  
  • 1 plic de zahar vanilat  
  • 1 lamaie mare( coaja rasa si sucul)  
  • 3 linguri de lapte  
  • cateva picaturi esenta de rom  
  • Pentru crema  
  • 500 ml frisca lichida  
  • 50 grame fulgi de nuca de cocos  
  • 4 linguri de zahar  
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Blatul


Caisele se oparesc si se decojesc; se taie in jumatati si se scot samburii.


Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de lichid.


Untul se freaca spuma ,apoi se adauga treptat zaharul.


Se incorporeaza ouale intregi si se mixeaza bine pana la dizolvarea completa a zaharului si compozitia a devenit lucioasa.


Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine; apoi faina,laptele,praful de copt stins cu zeama de lamaie si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei.


Se captuseste o tava de 25/35 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat; apoi se aseaza jumatatile de caise cu partea bombata in afara.


Se da la cuptorul incalzit din timp la 160 de grade.


Se coace 45 de minute; se scoate si se pune pe un gratar sa se raceasca.


Crema


Fulgii de cocos se prajesc intr-o tigaie antiaderenta pana iau o culoare bruna deschisa si au devenit crocanti.


Frisca se bate cu zaharul si vanilia si se lasa la frigider.


Crema astfel obtinuta se pune peste blatul de caise racit si se presara cu fulgii de cocos.


Se portioneaza dupa dorinta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Mihaela11_jo 1

03.05.2011, 08:20

mamaieelena

adry88 1

14.05.2011, 17:48

adriana_bobu 1

14.06.2014, 16:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34