Prajitura cu caise

de Mihaela11_jo in Prajituri, 28 Apr 2011 | 19633 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in internet , dar am facut mai multe modificari la compozitie a doua oara cand am pregatit-o.Blatul este foarte fin, practic se topeste in gura!

http://www.prajiturele.ro/prajitura-cu-caise/94/dulciuri.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 500 grame caise proaspete  
  • 175 grame faina  
  • 125 grame unt  
  • 100 grame zahar  
  • 2 oua  
  • 1 praf de copt  
  • 1 plic de zahar vanilat  
  • 1 lamaie mare( coaja rasa si sucul)  
  • 3 linguri de lapte  
  • cateva picaturi esenta de rom  
  • Pentru crema  
  • 500 ml frisca lichida  
  • 50 grame fulgi de nuca de cocos  
  • 4 linguri de zahar  
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Blatul

Caisele se oparesc si se decojesc; se taie in jumatati si se scot samburii.

Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de lichid.

Untul se freaca spuma ,apoi se adauga treptat zaharul.

Se incorporeaza ouale intregi si se mixeaza bine pana la dizolvarea completa a zaharului si compozitia a devenit lucioasa.

Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine; apoi faina,laptele,praful de copt stins cu zeama de lamaie si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei.

Se captuseste o tava de 25/35 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat; apoi se aseaza jumatatile de caise cu partea bombata in afara.

Se da la cuptorul incalzit din timp la 160 de grade.

Se coace 45 de minute; se scoate si se pune pe un gratar sa se raceasca.

Crema

Fulgii de cocos se prajesc intr-o tigaie antiaderenta pana iau o culoare bruna deschisa si au devenit crocanti.

Frisca se bate cu zaharul si vanilia si se lasa la frigider.

Crema astfel obtinuta se pune peste blatul de caise racit si se presara cu fulgii de cocos.

Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie