Prajitura cu caise si branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 26 Iun 2015 | 1466 vizualizari

 

A fost o prajitura dulce-acrisoara din cauza caiselor, care nu au fost atat de coapte, dar a fost tare buna.
Am folosit branza obisnuita, de la bunica de la tara, dar pe care am desarat-o.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise + doua linguri zahar;
  • 350 g branza desarata;
  • 6 oua;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • aproximativ 300 g faina;
  • zahar pudra pentru ornat.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si branza:

Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc, adaugand peste ele doua linguri de zahar.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Albusurile se separa de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga branza data pe razatoarea mare si se incorporeaza. La final, se adauga faina treptat si se incorporeaza usor, cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus.


Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se aseaza caisele pe deasupra, turnand si zeama lasata de acestea.


Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos. Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

04.07.2015, 09:33

Placee

Aletta 1

04.07.2015, 20:56

Foarte frumos

silvi0ara 1

05.07.2015, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frumoasa by Mir