Prajitura cu capsuni

de Lau in Prajituri, 30 Iun 2013 | 779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri de faina
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blatul - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, uleiul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu lingura.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,(cca 20 min) Lasam sa se raceasca foarte bine.


Crema - mixam mascarponele pana devine cremos, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam pana devine o crema omogena,


Asamblare - blatul de rost il vom taia felii, 2 felii pentru pereti laterali ai tavii, 2 pentru fund si deasupra care va fi un pic mai lata decat cealalta si 2 felii pentru peretii laterali mici.


Tapetam o tava de cozonac cu folie alimetara, adaugam feliile de blat, 1/2 din crema, asezam capsuni (in sir), adaugam restul de crema din care am oprit 3 linguri ca sa ung deasupra. Am adaugat felia de blat cea mai lata.


Dam la frigider 2 ore.


Rasturnam pe un platou, am uns cu crema oprita deasupra si lateral, am adaugat ciocolata topita deasupra,


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

30.06.2013, 19:58

Cam buna

Lau 1

30.06.2013, 20:12

Sim0na 1

01.07.2013, 14:22

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa cu branza si capsuni Dukan