Prajitura cu capsuni

de Lau in Prajituri, 30 Iun 2013 | 1820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri de faina
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blatul - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, uleiul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu lingura.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,(cca 20 min) Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema - mixam mascarponele pana devine cremos, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam pana devine o crema omogena,

Asamblare - blatul de rost il vom taia felii, 2 felii pentru pereti laterali ai tavii, 2 pentru fund si deasupra care va fi un pic mai lata decat cealalta si 2 felii pentru peretii laterali mici.

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimetara, adaugam feliile de blat, 1/2 din crema, asezam capsuni (in sir), adaugam restul de crema din care am oprit 3 linguri ca sa ung deasupra. Am adaugat felia de blat cea mai lata.

Dam la frigider 2 ore.

Rasturnam pe un platou, am uns cu crema oprita deasupra si lateral, am adaugat ciocolata topita deasupra,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Laura