Prajitura cu capsuni

de Lau in Prajituri, 30 Iun 2013 | 1166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri de faina
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blatul - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, uleiul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu lingura.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,(cca 20 min) Lasam sa se raceasca foarte bine.


Crema - mixam mascarponele pana devine cremos, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam pana devine o crema omogena,


Asamblare - blatul de rost il vom taia felii, 2 felii pentru pereti laterali ai tavii, 2 pentru fund si deasupra care va fi un pic mai lata decat cealalta si 2 felii pentru peretii laterali mici.


Tapetam o tava de cozonac cu folie alimetara, adaugam feliile de blat, 1/2 din crema, asezam capsuni (in sir), adaugam restul de crema din care am oprit 3 linguri ca sa ung deasupra. Am adaugat felia de blat cea mai lata.


Dam la frigider 2 ore.


Rasturnam pe un platou, am uns cu crema oprita deasupra si lateral, am adaugat ciocolata topita deasupra,


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

30.06.2013, 19:58

Cam buna

Lau 1

30.06.2013, 20:12

Sim0na 1

01.07.2013, 14:22

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni