Prajitura cu capsuni

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Mai 2014 | 4672 vizualizari

 

Zic doar ce a zis leone al meu...''o tava mai mica nu gaseai?"E drept ca am facut in cea mai mica tava pe care o am....de data asta nu aveam la cine sa impart .....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • 200 g capsuni
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g lapte condensat indulcit pilos
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • cca 100 ml lapte
  • 5-6 capsuni pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Mai intai am spalat capsunile,le-am scurs de apa pe un servet si apoi le-am taiat.Am pregatit o tava (16/22 cm) cu hartie de copt si am asezat capsunile taiate,apoi am presarat zaharul vanilat peste ele.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana s-a topit zaharul,apoi am adaugat plicul de creme ole de ciocolata si la final albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Blatul l-am asezat peste capsuni si am dat tava la cuptorul preincalzit,cca 20-25 min.Se verifica cu scobitoarea daca este gata.Am scos tava si am rasturnat-o pe un platou,am lasat sa se raceasca apoi am taiat in 12 bucati.

Crema: Am batut smantana bine pana s-a intarit si apoi am adaugat plicul de creme ole de vanilie si laptele condensat,pentru ca a fost foarte consistenta am mai adaugat cca 100 ml lapte.Am pus crema intr-un posh si am ornat fiecare bucatica de prajitura, la final am pus si bucatele de capsuni peste crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Panacris 1

27.05.2014, 18:41

Chiar că-i mică Doar din trei ouă . La noi se prepară din minim 8 ouă ))

simonacallas 1

30.05.2014, 06:45

Mica si savuroasa, asa ca esentele bune care se tin in flacoane mici Brava

Xandrinne 1

01.06.2014, 20:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos