Prajitura cu capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 8459 vizualizari

 

Tot capsuni, sa fie, sa ajunga.....sa ne facem pofta....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri apa
  • 100 g margarina rama
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lamaie
  • cca 300 g capsuni
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Mai intai punem margarina si o topim, apoi o lasam la racit,nu de tot,cat sa fie inca lichida. Apoi spalam capsunile si le punem pe un servetel sa se absoarba apa. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, apoi stoarcem zeama de la o lamaie si mai mixam cateva minute.

Galbenusurile le mixam cu margarina topita si apa, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari lente.

Adaugam faina cernuta si omogenizam.Impartim compozitia in doua boluri si intr-unul din ele adaugam cacao cernuta.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 22/32cm), apoi alternam cele doua compozitii, alba si maro, iar cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 15 minute, apoi scoatem tava si asezam capsunile, bagam tava din nou la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahat farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada