Prajitura cu capsuni

de Oana in Prajituri, 28 Mai 2009 | 34020 vizualizari

 

Sa profitam din plin de sezonul capsunilor, cele de gradina, aromate si parfumate. Eu cumpar un kilogram pe zi :D , jumatate il mananc la chiuveta, in timp ce spal capsunile :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 6 linguri cu faina
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Capsunile se spala si se presara cu putin zahar. Se lasa deoparte pana pregatim aluatul de pandispan. Se incinge cuptorul.


Se separa ouale, galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga cate o lingura de zahar si bate cu mixerul foarte bine, pana terminam toata cantitatea. Trebuie sa devina foarte pufoase si zaharul sa fie topit.


Se adauga apoi faina, in ploaie, cate o lingura, pe rand. Se amesteca de sus in jos, foarte usor, cu o lingura de lemn.


Albusurile se bat spuma cu zeama si coaja de lamaie, apoi se pun peste galbenusuri. Tot cu lingura se incorporeaza, foarte usor, pana se amesteca bine albusurile cu galbenusurile. Si gata! E foarte simpla compozitia.


Intr-o tava 20x30 cm se pune hartie de copt (eu mototolesc hartia bine in mana si apoi o asez in tava, se pune mult mai usor), apoi se rastoarna compozitia, niveland cu lingura. Se aseaza deasupra capsunile scurse de zeama lasata.


Se pune prajitura la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin si trece testul scobitorii (tava trebuie pusa mai sus in cuptor).


Cand este gata, se scoate tava, se lasa putin la racit, apoi se taie prajitura si se cerne deasupra cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elena1988 1

04.03.2011, 18:37

aziz 1

04.06.2011, 22:19

mmmmm

Lau 1

04.06.2011, 23:13

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de mazare cu spanac

de oanapl 6

ieri la 23:54

Farfalle cu măsline, în sos picant de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 18:43

Tartă cu mere

de Meea 4

ieri la 14:42

Crochete cu peste

de Rocsi 9

pe 18.10 la 21:08

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie