Prajitura "cu ce ai..."

de Ina in Prajituri, 23 Mai 2010 | 28644 vizualizari

 

Fiindca urma sa fie ziua de nume a sotului si dulce aveam doar inghetata, am zis sa fac si-o prajitura. Am cautat prin camara si-am gasit piscoturi si pachete cu budinca si crema la rece. Asa ca m-am apucat sa fac un desert cu ce am gasit.... Ce a iesit, s-a papat oricum, foarte repede si a fost apreciat de toti.

 

INGREDIENTE

  • doua pachete cu praf de budinca  de vanilie
  • un pachet cu praf pentru crema la rece ( vanilie sau cacao)
  • un pachet cu piscoturi
  • un litru de lapte
  • 7 linguri cu zahar
  • un pachet cu margarina
  • o cana cu cafea tare
  • un pahar cu lichior
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "cu ce ai...":

     Cele doua pachete de budinca se amesteca cu 600 ml. lapte rece si 7 linguri cu zahar, apoi se pun pe foc, amestecand continuu pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca  si se incorporeaza margarina.

     Piscoturile se inmoaie putin in cafea tare si se aseaza intr-o forma, unul langa celalalt. Se acopera cu un strat de crema, peste care se aseaza iar piscoturi inmuiate in cafea, apoi iar crema. Ultimul strat de piscoturi il inmuiem in lichior si dam prajitura la frigider, o ora. 

     Rasturnam prajitura pe un platou, astfel ca piscoturile cu lichior sa fie la baza prajiturii, si o acoperim cu crema obtinuta dintr-un pachet de crema la rece ( un plic de praf batut cu 400 ml. lapte rece ) . Ornam dupa preferinte .

     E delicioasa rece! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "cu ce ai..."" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (19)

Aurelia 07_07 1

14.09.2013, 10:56

Asa-i ziceam eu cand eram mica mamei sa-mi faca prajitura si ea ma intreba cu ce iar eu ziceam "prajitura cu ce ai" . Dar arata super delicioasa

Alina26 1

04.02.2014, 23:01

diaconta 1

04.02.2014, 23:10

si daca "n-ai ce ai"?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise