Prajitura "cu ce ai..."

de Ina in Prajituri, 23 Mai 2010 | 26873 vizualizari

 

Fiindca urma sa fie ziua de nume a sotului si dulce aveam doar inghetata, am zis sa fac si-o prajitura. Am cautat prin camara si-am gasit piscoturi si pachete cu budinca si crema la rece. Asa ca m-am apucat sa fac un desert cu ce am gasit.... Ce a iesit, s-a papat oricum, foarte repede si a fost apreciat de toti.

 

INGREDIENTE

  • doua pachete cu praf de budinca  de vanilie
  • un pachet cu praf pentru crema la rece ( vanilie sau cacao)
  • un pachet cu piscoturi
  • un litru de lapte
  • 7 linguri cu zahar
  • un pachet cu margarina
  • o cana cu cafea tare
  • un pahar cu lichior
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "cu ce ai...":

     Cele doua pachete de budinca se amesteca cu 600 ml. lapte rece si 7 linguri cu zahar, apoi se pun pe foc, amestecand continuu pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca  si se incorporeaza margarina.

     Piscoturile se inmoaie putin in cafea tare si se aseaza intr-o forma, unul langa celalalt. Se acopera cu un strat de crema, peste care se aseaza iar piscoturi inmuiate in cafea, apoi iar crema. Ultimul strat de piscoturi il inmuiem in lichior si dam prajitura la frigider, o ora. 

     Rasturnam prajitura pe un platou, astfel ca piscoturile cu lichior sa fie la baza prajiturii, si o acoperim cu crema obtinuta dintr-un pachet de crema la rece ( un plic de praf batut cu 400 ml. lapte rece ) . Ornam dupa preferinte .

     E delicioasa rece! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "cu ce ai..."" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Aurelia 07_07 1

14.09.2013, 10:56

Asa-i ziceam eu cand eram mica mamei sa-mi faca prajitura si ea ma intreba cu ce iar eu ziceam "prajitura cu ce ai" . Dar arata super delicioasa

Alina26 1

04.02.2014, 23:01

diaconta 1

04.02.2014, 23:10

si daca "n-ai ce ai"?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura KISS