Cupcakes cu cacao si topping de caramel

de Brindusa in Prajituri, 29 Noi 2011 | 2653 vizualizari

 

Prajituricile astea au aparut din ce am gasit prin frigider si camara. Prin urmare au de toate: cacao, ciocolata neagra, smantana, ciocolata alba, caramele, alune de padure. N-au cum sa nu fie bune, asa-i? :))))

 

INGREDIENTE

  • 300 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 g ciocolata 55% Kandia
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • Pentru topping
  • 200 g caramele cu cacao (sau simple)
  • 50 g ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu cacao si topping de caramel:

Amesteca bine faina cu praful de copt.


Taie pastaia de vanilie pe lungime si razuieste semintele. Pune-le in smantana si amesteca. Incalzeste smantana la foc mic, amestecand incontinuu, pana face cateva basici Smantana trebuie sa fie calda, dar sa nu fi fiert. Pune cacaoa in smantana si amesteca bine, sa nu fie cocoloase. Adauga ciocolata taiata in bucati si amesteca pana se topeste.


Amesteca zaharul cu ouale si bate-le cu mixerul cam 5 minute, pana ce se albesc si se intaresc putin.


Incalzeste cuptorul la 180 C


Adauga esenta de vanilie in crema de oua si amesteca. Adauga crema de smantana si amesteca. Adauga faina si amesteca usor, pana o incorporezi.


Pune coca in tavile speciale de cupcakes, in hartii. Umple-le 3/4, nu total. Coace-le cam 15 minute. Raceste-le.


Pentru topping, pune caramelele intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri cu lapte. Topeste-le la foc mic. Adauga ciocolata alba rupta in bucati si amestec-o pana se topeste. Lasa toppingul sa se raceasca usor. Toarna toppingul peste fiecare cupcake.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu cacao si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 15:03

yammy

mirela0911 1

30.11.2011, 20:21

cel putin doua as vrea

mena29 1

01.12.2011, 10:09

De la astea chir nu ma pot abtine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sos caramel