Sos caramel

de costi7hector in Sosuri, 17 Ian 2020 | 4444 vizualizari

 

Acum ceva vreme avea nevoie nevestica mea (a se citi nevastuica :P) de sos caramel pentru nu mai stiu ce prajitura. Si voia sa cumpere... I-am spus sa nu indrazneasca asa ceva :D ca ii fac eu. Acum buna ziua am dat, belea mi-am capatat... :) Vrea sa ii fac acest sos tot timpul. Se face usor si este gustos. M-am inspirat din reteta Jamilei. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar brun
  • 400 ml smantana dulce de gatit
  • 200 ml apa
  • 100 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Intr-o oala cu pereti inalti se pune apa si zaharul la caramelizat. Cand devine zaharul auriu, se adauga untul, se amesteca continuu pana se topeste si apoi se adauga smantana. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza. Se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori si se toarna sosul intr-un vas. Se poate servi atat cald cat si rece, ca atare sau se foloseste in diverse prajituri, tarte, topping pentr inghetata, etc…

 

TIPS-URI

1

Trebuie avut grija sa nu se arda zaharul - devine amar

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

19.01.2020, 11:51

Delicios sos!

Rocsi 1

20.01.2020, 18:42

Sosul caramel pregatit in casa este grozav!

Ancutsa 1

07.05.2020, 10:15

Imi place mult sosul caramel!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

ieri la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

ieri la 10:09

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta

pe 06.09 la 19:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3008 puncte

bucatarasa

1100 puncte

- Andreea -

1010 puncte

vasimur

136 puncte

Lau

Lau 9

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos caramel