Prajitura cu ciocolata

de luminita20_2006 in Prajituri, 17 Mai 2011 | 8198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -2 oua
  • -2 linguri cacao
  • -2 cesti faina
  • -1 ceasca zahar
  • -100 gr iaurt
  • -50 ml ulei
  • -1 praf de copt
  • -esenta vanilie
  • Crema ciocolata
  • - 400 gr ciocolata
  • -600 ml frisca
  • -50 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat: Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga iaurt, ulei, un varf de sare, esenta de vanilie, se amesteca pana cand se omogenizeaza apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca compozitia se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 25-30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Crema:
se pune intr-un vas ciocolata rupta bucati si 400 ml frisca. In alt vas se pune apa apoi vasul cu ciocolata si se da la foc se amesteca pana cand se topeste apoi se ia de pe abur si se lasa sa se raceasca upa care se bate cu mixerul. Separat se bat 200 gr frisca apoi se amesteca cu ciocolata topita se pune si nuca de cocos.

Blatul se insiropeaza apoi se pune crema rezultata. Se orneaza cu ciocolata si se da la frigider timp de 1-2 pana cand se intareste bine crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere-aluat cu untura