Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 14 Dec 2009 | 2909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 50 g zahar pudr
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • bombonele pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Topim untul cu ciocolata, adaugam laptele si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam bine si lasam la racit.


Dupa ce se raceste compozitia adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare pana se omogenizeaza.


incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.


Albusurile le batem spuma tare ca pentru bezea si le adaugam in compozitie amestecand usor.


Turnam amestecul in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru jumatate de ora. Se face testul cu scobitoarea.


Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu sucul de lamaie. Turnam cate putin, amestecand energic, pana ajungem la consistenta dorita.


Dupa ce prajitura s-a racit o rasturnam pe platou, turnam glazura de lamaie si ornam cu bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionix 1

15.12.2009, 17:54

pfff, atunci vreau sa fiu ruda eu aici nici nu-mi cunosc vecinii Miha, oricum ar fi mi-as dori sa fiu ceva astfel incat sa nu poti scapa de mine

liana_geicu 1

15.12.2009, 19:56

pana_luminita 1

18.12.2009, 15:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii