Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 14 Dec 2009 | 4666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 50 g zahar pudr
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • bombonele pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Topim untul cu ciocolata, adaugam laptele si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam bine si lasam la racit.

Dupa ce se raceste compozitia adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare pana se omogenizeaza.

incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Albusurile le batem spuma tare ca pentru bezea si le adaugam in compozitie amestecand usor.

Turnam amestecul in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru jumatate de ora. Se face testul cu scobitoarea.

Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu sucul de lamaie. Turnam cate putin, amestecand energic, pana ajungem la consistenta dorita.

Dupa ce prajitura s-a racit o rasturnam pe platou, turnam glazura de lamaie si ornam cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

15.12.2009, 17:54

pfff, atunci vreau sa fiu ruda eu aici nici nu-mi cunosc vecinii Miha, oricum ar fi mi-as dori sa fiu ceva astfel incat sa nu poti scapa de mine

liana_geicu 1

15.12.2009, 19:56

pana_luminita 1

18.12.2009, 15:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)