Prajitura cu ciocolata

de Panacris in Prajituri, 1 Aug 2013 | 1305 vizualizari

 

Pentru ca nu sunt fan prăjituri cremoase Amandina M s-a transformat în ciocolatoasa Panacris! A avut un succes demențial, de seară până dimineață s-a evaporat instant! Noroc că am făcut ceva poze aseară;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • Ouă 6 bucăți,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Apă rece 4 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • Cacao neagră 3 linguri,
  • Făină albă de grâu 8 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Sare iodată 1 g.

Sirop:

  • Apă cca. 300 ml,
  • Ciocolată cu lapte cca. 300 g,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, apoi se adaugă apa, uleiul și făina, amestecată cu puda de cacao și praful de copt, amestecându-se ușor, ca să se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, ca. 35 de minute la foc mediu. Între timp ciocolata se topește pe Bain Marie cu adaosul de apă.


După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate, se porționează fierbinte și se însiropează cu siropul de ciocolată. Se ornează cu ciocolată rasă. Spor la treabă și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

angyb 1

02.08.2013, 09:36

ciocolata si eu vreau

AnyCostescu 1

02.08.2013, 12:58

Vinnn...nu ratez asa bunatate:-)

Rocsi 1

02.08.2013, 21:13

Super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema