Prajitura cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Iun 2010 | 6547 vizualizari

 

daca tot se fac dedicatii:)))ia s-o dedic sufletului meu pereche=)). nu-i asa miha?:))))).cand vizitez bucataria, niciodata nu stiu ce va iesi.M-am dus cu gandul la un amestec de mascarpone, frisca si lamaie si a iesit...ceva ciocolatos:))), interesant , nu?:))

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 80 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 150 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • crema
  • 250 gr mascarpone
  • o ciocolata cu lapte
  • o lingura de cacao
  • un galbenus
  • un plic zahar vanilat
  • decor-putina frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:


Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa  si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape.
Albusurile le mixam spuma. Jumatate din cantitate o amestecam bine  cu restul compozitiei iar cealalta jumatate o adaugam usor, incercand sa scoatem cat mai putin posibil din bulele de aer formate.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si bagam tava in coptorul preincalzit , la foc mic/mediu pentru aprox 30 min (faceti proba scobitorului)

crema:(este reteta de la trufele ciocolatoase ale lui Adi Hadean;) )
Int-o craticioara punem pe baie de abur ciocolata rupta bucatele. Cand s-a topit adaugam galbenusul de ou, cacaoa,amestecam bine si luam de pe foc.
Adaugam mascarponele si zaharul vanilat si omogenizam.
 
Din blatul racit, cu un pahar, "decupam" cerculete.
Le taiem in doua pe orizontala.
Le umplem cu crema, punem si deasupra o lingura crema , plasam un motz de frisca si bagam la frigider.

TIPS-URI

1

daca va iese crema mult prea moale pentru a le putea umple, o dati putin la frigider si cand incepe sa se intareasca umpleti blaturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa curcubeu