Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

de Tabita _ in Prajituri, 28 Apr 2013 | 7646 vizualizari

 

O prajitura deosebita pe care am gasit-o la Ama in bucatarie. Eu am schimbat putin forma si designul. E delicioasa. Multumesc Ama! :-*
Tava folosita 24 x 24 cm

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g cacao
  • un varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 200 g smantana
  • 200 + 100 g fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 3 plicuri de gelatina granule rosie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se amesteca ingredientele uscat: faina cacaoa, praful de copt, sare, bicarbonat.

Cafeaua se amesteca cu smantana.

Fructele de padure se pudreaza cu faina.

Untul se freaca cu zaharul si se adauga treptat cate un oupana se omogenizeaza bine compozitia.

Se adauga treptat faina amestecata cu cacaua.

Se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.

Apoi se integreaza usor in aluat fructele de padure.

!Nu bateti cu mixerul.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.

Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.

Apoi se lasa sa se raceasca.

Am pus fructe de padure deasupra.

Am pregatit gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o peste fructele de padure.

TIPS-URI

1

Se poate orna in diferite moduri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ambasador"