Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

de - TABITA - in Prajituri, 28 Apr 2013 | 3250 vizualizari

 

O prajitura deosebita pe care am gasit-o la Ama in bucatarie. Eu am schimbat putin forma si designul. E delicioasa. Multumesc Ama! :-*
Tava folosita 24 x 24 cm

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g cacao
  • un varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 200 g smantana
  • 200 + 100 g fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 3 plicuri de gelatina granule rosie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Se amesteca ingredientele uscat: faina cacaoa, praful de copt, sare, bicarbonat.


Cafeaua se amesteca cu smantana.


Fructele de padure se pudreaza cu faina.


Untul se freaca cu zaharul si se adauga treptat cate un oupana se omogenizeaza bine compozitia.


Se adauga treptat faina amestecata cu cacaua.


Se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.


Apoi se integreaza usor in aluat fructele de padure.


!Nu bateti cu mixerul.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.


Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.


Apoi se lasa sa se raceasca.


Am pus fructe de padure deasupra.


Am pregatit gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o peste fructele de padure.

 

TIPS-URI

1

Se poate orna in diferite moduri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

- TABITA - 1

07.08.2013, 09:26

Multumesc draga Claudia :-'

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 02:35

minunata prajitura

- TABITA - 1

08.12.2013, 14:22

Multumesc Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )