Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

de Tabita _ in Prajituri, 28 Apr 2013 | 5559 vizualizari

 

O prajitura deosebita pe care am gasit-o la Ama in bucatarie. Eu am schimbat putin forma si designul. E delicioasa. Multumesc Ama! :-*
Tava folosita 24 x 24 cm

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g cacao
  • un varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 200 g smantana
  • 200 + 100 g fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 3 plicuri de gelatina granule rosie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se amesteca ingredientele uscat: faina cacaoa, praful de copt, sare, bicarbonat.

Cafeaua se amesteca cu smantana.

Fructele de padure se pudreaza cu faina.

Untul se freaca cu zaharul si se adauga treptat cate un oupana se omogenizeaza bine compozitia.

Se adauga treptat faina amestecata cu cacaua.

Se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.

Apoi se integreaza usor in aluat fructele de padure.

!Nu bateti cu mixerul.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.

Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.

Apoi se lasa sa se raceasca.

Am pus fructe de padure deasupra.

Am pregatit gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o peste fructele de padure.

TIPS-URI

1

Se poate orna in diferite moduri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Tabita _ 1

07.08.2013, 09:26

Multumesc draga Claudia :-'

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 02:35

minunata prajitura

Tabita _ 1

08.12.2013, 14:22

Multumesc Krysty

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura A Femme (a la Gaby)