O prajitura deosebita pe care am gasit-o la Ama in bucatarie. Eu am schimbat putin forma si designul. E delicioasa. Multumesc Ama! :-*
Tava folosita 24 x 24 cm
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se amesteca ingredientele uscat: faina cacaoa, praful de copt, sare, bicarbonat.
Cafeaua se amesteca cu smantana.
Fructele de padure se pudreaza cu faina.
Untul se freaca cu zaharul si se adauga treptat cate un oupana se omogenizeaza bine compozitia.
Se adauga treptat faina amestecata cu cacaua.
Se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.
Apoi se integreaza usor in aluat fructele de padure.
!Nu bateti cu mixerul.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.
Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.
Apoi se lasa sa se raceasca.
Am pus fructe de padure deasupra.
Am pregatit gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o peste fructele de padure.
1
Se poate orna in diferite moduri.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro